ALKMAAR - Een vijfweekse cursus die mensen fysiek en mentaal in beweging brengt, dat is Mindful Run/Walk.


Instructeur Brenda van Esch vertelt over de positieve effecten die de combinatie van hardlopen of wandelen, mindfulness en ademhalingsoefeningen op de deelnemers heeft.
"Je ziet dat mensen in korte tijd mooie stappen maken in hun ontwikkeling. Dat is geweldig! En daarom zo waardevol om te doen."

Mindful run en walk zijn 5 weekse cursussen waarbij mindfulness en hardlopen of wandelen samen gaan. er wordt gewerkt met ademhalingstechnieken, wandel of hardloop techniek, yoga en meditatie. Zijn deze cursussen dan zweverig? Nee juist niet! Bewust in het hier en nu met beide benen op de grond. Het gaat bij deze cursussen niet om de prestatie, maar om de beleving; je krijgt handvatten om mindfulness ook in het dagelijks leven toe te passen. Bovendien is de aanpak op een speelse manier. De nadruk ligt op fun.

De doelgroep voor de cursussen Mindful Run en Walk is heel breed. Hardlopers die zonder prestatiedruk willen lopen, maar ook mensen die willen beginnen met bewegen in de buitenlucht zijn welkom! Mindful Run en Walk zijn wat Brenda betreft zeker geen hype: "ik sta hier helemaal achter. Door de druk van de hedendaagse maatschappij gaan we vaak aan onszelf voorbij. Je probeert alle ballen hoog te houden maar op een bepaald moment lukt dit niet meer. Deze trainingen dragen echt bij aan vergroten van je bewust ZIJN, ontspanning en fun en dit alles heerlijk in de buitenlucht.

Er starten regelmatig nieuwe mindful run- of walk trainingen. Kijk voor meer informatie en de data op www.mindfulrun.nl/alkmaar.
Je kunt Brenda ook altijd bellen op 06-29259012 of haar pagina volgen op facebook: www.facebook.com/MindfulBeweging