ZWOLLE – De dames van Team Alkmaar zijn er afgelopen vrijdagavond in geslaagd om de derde zege van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Exstudiantes Zwolle ging het met een achterstand rusten en keerde het met de volle buit terug naar Alkmaar, 2-5

De pas vijftienjarige Milicia Keijzer liet zich in Zwolle nadrukkelijk gelden. Na een 1-0 ruststand wist de jongeling de stand gelijk te trekken. Dankzij Aaike Verschoor nam Team Alkmaar de voorsprong. Via doelvrouw Roxy Klaver kwam de ploeg van coach Gerard Timmers op 1-3.

Door een rake vrije trap en een doelpunt van Milicia Keijzer eindigde het treffen in 1-5. ‘Aaike wilde vandaag als enige de topscoorder zijn en maakte met nog twee minuten een eigen doelpunt’, vervolgde een duidelijk opgetogen Timmers. ‘In de laatste twee minuten hebben we het zakelijk uitgespeeld. Exstudiantes speelde hard soms te hard, ze waren duidelijk gefrustreerd.’

Exstudiantes Zwolle – Team Alkmaar 2-5 (1-0)
1-1 Milicia Keijzer
1-2 Aaike Verschoor
1-3 Roxy Klaver
1-4 Aaike Verschoor
1-5 Milicia Keijzer