REGIO – In de Vierde Klasse C is De Rijp het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. Dat deed het in de uitwedstrijd tegen Knollendam. Bij Duinrand S was er sprake van een offday, wat een grote nederlaag tot gevolg had.

Knollendam – De Rijp 2-3
Op bezoek bij Knollendam wist De Rijp te winnen. Toch werd de score geopend door de thuisploeg. Vanuit een corner wist het de 1-0 te maken. Nog voor rust had De Rijp orde op zaken gesteld. Mikey Hoffs bewees maar weer eens erg productief te zijn. Met twee treffers zorgde hij voor een 1-2 ruststand.

In het tweede bedrijf liep De Rijp uit naar 1-3, wederom met Hoffs als doelpuntenmaker. In de blessuretijd tekende Knollendam uit een corner voor de aansluitingstreffer. Peter van der Zwaan: ‘Het was honderd procent een terechte zege, maar het was niet goed.’

WSV’30 – Duinrand S 8-1
Martin Rood was allesbehalve te spreken over de wedstrijd die Duinrand S bij WSV’30 speelde. ‘Het is teleurstellend na goede trainingen. Ik had goede hoop om zeker een punt mee te nemen, maar het was een totale offday van de jongens’, aldus de coach. ‘Veel balverlies en slecht in de passing.’

Halverwege keek de ploeg uit Schoorl al tegen een 4-0 achterstand aan. Via Teun Louter wist Duinrand S een kwartier na rust nog iets terug te doen, waarna kansen op de 4-2 niet werden verzilverd en WSV’30 liep uit naar een 8-1 eindzege. ‘Doelman Dick Blokker haalde er meerdere ballen uit en Jordi Manten speelden een prima wedstrijd’, had Rood toch nog iets positiefs gezien.