WIJDEWORMER - Michel Vonk is ook komend seizoen de trainer van Jong AZ. De 51-jarige oefenmeester verlengde op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer zijn contract met één jaar.


Vonk heeft een rijke historie bij AZ waar hij in 1986 debuteerde als speler. Nadien kwam hij uit voor SVV, Manchester City, Oldham Athletic, Sheffield United en MVV Maastricht. Vonk die eerder al trainer was in de AZ Jeugdopleiding tussen 2007 en 2011 en zijn loopbaan vervolgde als hoofdtrainer bij Sparta en Telstar en assistent-trainer bij SC Heerenveen keerde twee jaar geleden terug bij AZ.

Samen met Koen Stam nam hij Jong AZ onder zijn hoede. Stam liet eerder dit jaar weten te stoppen bij AZ en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Deze week werd bekend dat Kenneth Goudmijn komend seizoen Vonk zal assisteren.

Michel Vonk laat op de website van AZ blijken blij te zij met de verlenging en het naar zijn zin te hebben: "De vele talenten die wij hebben ontwikkelen zich goed en maken zichtbaar progressie. Het is mooi daar een bijdrage aan te leveren en ik kijk ernaar uit dat komend seizoen samen met Kenneth te doen. Hij beschikt net als ik over veel voetbalervaring, kent de visie van AZ door en door en heeft de afgelopen jaren laten zien goed uit de voeten te kunnen met jong talent."