ALKMAAR - Het hoofdtoernooi van het 27e ITF tennistoernooi begint op dinsdag 25 juni, maar ditmaal is het al zeker de moeite waard om aanstaande zondag naar het kwalificatietoernooi te komen kijken op de banen van de Tennis- en Padelclub Alkmaar.


Michaëlla Krajicek is sinds het begin van dit jaar bezig om haar comeback te maken in het profcircuit. De vroegere nummer 30 van de wereld en inmiddels moeder van twee kinderen, heeft van de organisatie een wildcard gekregen voor het kwalificatietoernooi.

Jabari Stafford is een opvallende naam in het kwalificatie herentoernooi. Ook deze 28 jarige Amerikaan is, na een jarenlange juridische strijd, bezig met zijn comeback.

In 2018 klaagde hij, als student van de George Washington University, de begeleiding en enkele van zijn medespelers aan wegens discriminatie en racisme. Eind 2023 werd er een schikking getroffen tussen beide partijen. “Ik kan me nu weer 100% focussen op het tennis en ben de organisatie van ITF Alkmaar dankbaar dat ze me een kans hebben gegeven om hier te spelen” aldus Stafford.

Twee jaar geleden won de Roemeense Maileen Nuudi de titel bij de dames. Na een periode van blessures is zij weer fit en komt ze weer naar Alkmaar. Merel Hoedt uit Best is dit jaar de favoriet bij de dames.

Bij de heren verdedigt Sander Jong uit Vught zijn titel. Dax Donders uit Bergen zien we ook dit jaar weer terug in het hoofdtoernooi.

Twee talenten uit de IMK Tennisschool (verbonden aan de TP Alkmaar), Kiet Janssen en Sanne Rutten starten in het kwalificatie toernooi.