ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert deze meivakantie een actief én leerzaam sport- en spelprogramma voor de jeugd tot 12 jaar. Op zaterdag 22 april verzorgt Alkmaar Sport in samenwerking met het Rode Kruis een gratis educatieve speurtocht over EHBO en hulpvaardigheid. Om de extra energie kwijt te raken, zijn de kinderen vervolgens op maandag 24 april van harte welkom op het Sportspektakel. Tot slot opent De Meent op dinsdagochtend 25 april haar deuren voor de drukbezochte Dreumes sportdag.

Red Cross Quest Sportspektakel

Op zaterdag 22 april vindt van 10:00-16:00 uur het gratis Red Cross Quest Sportspektakel in De Meent plaats. Tijdens dit evenement krijgen kinderen handvatten aangereikt over hoe te handelen in (nood)situaties in en om het huis. Kinderen leren verschillende EHBO-vaardigheden, nemen spelenderwijs informatie op over respect en hulpbereidheid en zullen na het doorlopen van vragen en opdrachten zelfredzamer kunnen handelen. De Red Cross Quest is een gezellig gezinsuitje, waarbij iedereen welkom is.

eSports clinic in De Meent

Het Sportspektakel in De Meent is inmiddels een begrip geworden. Elke vakantie komen er honderden enthousiaste kinderen op het evenement af. Geen wonder: dit event biedt kinderen een unieke kans om kennis te maken met nieuwe sporten. Ook dit keer zijn er weer vele clinics te volgen. Heel bijzonder is de nieuwe clinic eSports in de onlangs geopende eSports Training Facility! Het Sportspektakel op maandag 24 april start om 13:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Het evenement is toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De toegang bedraagt € 3,50 per kind. Voor BSO´s geldt een gereduceerd tarief van € 2,50 per kind. Vooraf online aanmelden kan, maar is niet noodzakelijk. De toegang is gratis op vertoon van de Alkmaar Pas.

Dreumes sportdag

Kinderen tot 5 jaar zijn dinsdagochtend 25 april van 10.00-12.00 uur van harte welkom op de Dreumes sportdag in De Meent. Uiteraard wordt dit weer een extra leuke ochtend met veel sport en spel. Mascotte Freddy Fit is van de partij om samen te dansen en je kunt met hem op de foto. De kosten bij voorinschrijving bedragen € 4,- per kind, of op de dag zelf aan de inschrijftafel € 5,-. Eén begeleider heeft gratis toegang, een extra begeleider betaalt € 1,50,-.

Voor meer informatie en online inschrijving kunt u terecht op www.alkmaarsport.nl