ALKMAAR - Het is weer steeds vaker mooi weer en dat nodigt iedereen uit om lekker in beweging te komen. Freddy Fit, de enthousiaste mascotte van Alkmaar Sport, spoort alle jonge sportliefhebbers aan om deel te nemen aan een proefles bij een watersportsportvereniging. Doen zij mee, dan krijgen zij het door Freddy zelf ontworpen Freddy Fit sportshirt cadeau. Er is keuze uit een select aantal lessen die allemaal in mei en juni plaatsvinden. Het aanbod bestaat onder andere uit; suppen, kanopolo, roeien en zwemmen. Aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl/proefles.

Het online platform Alkmaar Actief wordt door inwoners van Alkmaar veel geraadpleegd als men op zoek is naar een passend sportaanbod, een leuke proefles of beweegaanbod van bijvoorbeeld de sportregisseurs. Dankzij een bijdrage uit het sportakkoord van de gemeente Alkmaar, wordt er iedere maand een tak van sport uitgelicht. In april stond de buitensport centraal, nu staat de watersport centraal.

Het aanbod is heel divers. Kom bijvoorbeeld meedoen met suppen bij Outdoor Alkmaar of Sup Kids Alkmaar, Kanopoloën tijdens de grote open dag op 1 juni bij Kanovereniging Odysseus, roeien bij ARZV of zwemmen (ook waterpolo) bij zwemvereniging DAW. Het complete aanbod is terug te vinden op www.alkmaaractief.nl

Initiatiefnemers Alkmaar Sport en de gemeente Alkmaar vinden het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen en Alkmaar een stad is met een vitaal verenigingsleven. Heb je interesse om mee te doen dan kan je meer informatie vinden op www.alkmaaractief.nl/proefles.