ALKMAAR - Als ambassadeurs van het EK wegwielrennen in Alkmaar ontwikkelde Laurens ten Dam en Niki Terpstra samen een spectaculaire route door de binnenstad. Ook bij Wieler 3 daagse Alkmaar, official side event van het EK, zijn beide heren aanwezig. Tijdens Wieler 3 daagse Alkmaar maken zowel publieksfavoriet Niki Terpstra als Laurens ten Dam, voor het 3e opeenvolgende jaar ambassadeur van dit evenement, tijd voor de fans.


Niki Terpstra
Niki Terpstra is in vorm. De Bergense Niki Terpstra staat alle drie de avonden aan de start. Tijdens de 3 daagse vormt de renner uit Bergen een koppel met meervoudig Belgisch kampioen Moreno de Pauw. Hij is niet alleen op de wielerbaan van heel dichtbij in actie te bewonderen, want Niki maakt tijdens deze thuiswedstrijd ook even tijd voor zijn fans. Op vrijdagavond rond 20.45 uur zijn alle fans van harte welkom in het Wielercafé om met Niki op de foto te gaan.

Huldiging Laurens ten Dam
Op zaterdagavond, de finale avond, is het Family Day. Om 15.30 uur, direct na de gratis side events op het evenemententerrein, opent het Sportpaleis haar deuren. Deze avond staat ook in het teken van hulde. Wethouder Sport, Pieter Dijkman: “Laurens ten Dam neemt afscheid van zijn carrière als profwielrenner. Het college van de gemeente Alkmaar wil hem deze avond als topsporter en liefhebber van Noord-Holland in het zonnetje zetten voor zijn prestaties in de wielerwereld”. Op de foto met Laurens ten Dam? Dat kan. Hij staat op zaterdagavond om 17.30 uur klaar voor een Meet & Greet met alle fans die in het Sportpaleis aanwezig zijn.

Algemene informatie
De elite, stayers met ronkende motoren, dames en sprinters wisselen elkaar in hoog tempo af. Er is dit jaar ook ruimte gemaakt voor de jeugd. Zowel op vrijdag als op zaterdag zullen zij de wielerbaan betreden en tijdens de koersen voor de jeugd hun talent laten zien.

De deuren van Sportpaleis Alkmaar openen op donderdag om 18.00 uur, vrijdag om 17.30 uur en zaterdag om 15.30 uur. Kaarten zijn te koop voor € 15,00 via www.w3da.nl/tickets of de receptie van sportcomplex De Meent Bauerfeind. Een kaart geeft toegang tot de tribune, het expodorp én het gezellige Wielercafé. Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar voor € 18,50. Kinderen t/m 15 jaar hebben op zaterdag gratis toegang en betalen de donderdag en vrijdag € 5,00. Meer informatie over het programma, het rennersveld of tickets is te vinden op www.wieler3daagsealkmaar.nl.