ALKMAAR – Na een succesvolle poulefase in de beker en twee nederlagen in de competitie staat Alkmaarsche Boys op de laatste plaats in de tweede klasse. Allesbehalve de start waar ze in Alkmaar op hadden gehoopt.

Mats Blokdijk blijft rustig als hij praat over de stroeve start van de competitie. De coach weet waar het pijnpunt ligt; “In de voorbereiding raakte Robert Schutz geblesseerd en Marcel de Wit raakte afgelopen weekend in de warming-up geblesseerd. Daarnaast gingen Jordy Piek en Steef van Wort vlak voor de start van de competitie op vakantie” legt de oefenmeester uit.

Met een jonge ploeg opende hij het seizoen met een 1-5 nederlaag. “De jeugdspelers zijn het niet gewend om op dit niveau negentig minuten te spelen, zowel fysiek als mentaal. Al moet ik zeggen dat de uitslag geen recht doet aan het spelbeeld. Iets wat ook geld voor de nederlaag bij Texel’94” aldus Mats Blokdijk. De coach is desondanks vol vertrouwen, zeker gezien het feit dat er afwezigen terugkeren; “De vakantiegangers trainen sinds deze week weer mee, en de geblesseerden zullen vanaf volgende week weer inzetbaar zijn” vertelt Blokdijk tevreden.

Getergd en gedreven
Komend weekend krijgt Alkmaarsche Boys een nieuwe kans om de eerste punten van het seizoen te pakken. In eigen huis neemt de ploeg het op tegen buurtgenoot de Foresters. De verwachtingen van de coach liegen er niet om; “Ik verwacht een getergd en gedreven team dat optimaal gemotiveerd is om vanaf het begin te laten zien wat we kunnen”. Blokdijk vervolgt; “Dat dit team wil mag duidelijk zijn, zo is te zien tijdens trainingen waarin spelers alles geven om beter te worden en als team elkaar te helpen” vertelt de oefenmeester vol tevredenheid.

Een derby is het niet, maar twee buurtgenoten tegen elkaar kan wel een mooie wedstrijd opleveren, “Al vindt ik niet dat dit extra motivatie hoeft op te leveren. Je moet altijd voor het maximale gaan, en dat is nu niet anders.

Als Alkmaarsche Boys speelt zoals Blokdijk vertelt dan mag er dit seizoen het nodige van worden verwacht, te beginnen met komende zondag. Het duel begint om 14.00 uur.