ALKMAAR – Mats Blokdijk heeft zijn contract bij Alkmaarsche Boys verlengt met een jaar. De oefenmeester, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de tweedeklasser, krijgt er in het volgende jaar in de persoon van Ferenc van den Broek wel een nieuwe assistent bij.

Mats Blokdijk begon zijn trainersloopbaan bij Sint Adelbert, waar hij twee seizoenen werkzaam was. Met de Egmonders wist hij zich beiden jaren te handhaven. Bij Alkmaarsche Boys stapte hij halverwege vorig seizoen in als opvolger van Marc van Wonderen. Dit seizoen strijdt de ploeg voor handhaving, en met een voorlopige laatste positie is er nog genoeg werk aan de winkel.

,,Er is van beide kanten voldoende vertrouwen om verder te gaan en er is alles mogelijk om er nog een goede tweede seizoenshelft van te maken waarin zondag 1 wordt behouden voor de tweede klasse en waarbij zondag 2 nog volop kans maakt op het kampioenschap” laat het bestuur weten via de eigen site.

Nieuwe assistent
Mats Blokdijk zal dus ook volgend seizoen aan het roer staan bij de Alkmaarders. Assistent Junior Pourier neemt echter wel afscheid, hij zal zijn loopbaan elders voortzetten. Ferenc van den Broek zal de nieuwe assistent worden van Blokdijk. Van den Broec is onder meer assistent trainer geweest bij Zaanlandia, en HSV uit Heiloo.

Alkmaarsche Boys hervat de competitie op zaterdag 27 januari. In eigen huis speelt de ploeg van Blokdijk dan de Alkmaarse derby tegen Kolping Boys.