IJMUIDEN – Op bezoek bij Stormvogels heeft Alkmaarsche Boys een keurige 0-3 overwinning geboekt. Door de overwinning klimmen de Alkmaarders naar de vijfde positie met het vizier op de bovenste ploegen. Marc van Wonderen neemt op die manier met een goed gevoel afscheid bij Alkmaarsche Boys.

Marc van Wonderen vertrekt in de winterstop naar Teylingen, een tweedeklasser uit Sassenheim. Voor de ambitieuze oefenmeester is het al enige jaren een droom om in die regio als coach aan de slag te gaan, en dus pakte hij deze mogelijkheid direct. In de aanloop naar zijn laatste wedstrijd met Alkmaarsche Boys was van Wonderen nog nooit zo rustig geweest. “Op Marcel de Wit en Kevin Koeleman na een fitte selectie en er was veel vertrouwen” aldus de hoofdtrainer.

In de eerste helft had de Alkmaarsche formatie al de volledige controle tegen de nummer twaalf, maar door slordige passing bleef de ploeg op 0-1 steken. Steef van Wort wist de openingstreffer op zijn naam te zetten. “Na rust verplaatsten we het spel veel en voetbalden we erg goed en liepen dus uit naar een vrij eenvoudige overwinning” vervolgt van Wonderen zijn analyse op de met 0-3 gewonnen wedstrijd. In het tweede bedrijf wist Pascal Hartog de
0-2 te maken. De derde en laatste treffer werd gemaakt door Daniel Mullen.

Door de overwinning klimmen de Alkmaarders naar de vijfde positie met twintig punten. Marc van Wonderen reageert als volgt over zijn aanstaande vertrek ‘Ik laat de ploeg met een erg goed gevoel achter, de ploeg staat kort achter de promotie plaatsen. Dus dat is super’ aldus de coach die vertrouwen heeft in de tweede seizoenshelft: “Hopelijk wordt deze lijn in de tweede seizoenshelft doorgetrokken. Als alles fit blijft dan kan het een prachtig seizoen worden voor Alkmaarsche Boys met, wie weet, een mooi slot in de vorm van nacompetitie’ aldus de coach. “Ik blijf ze in ieder geval nauw volgen”.

In de tweede seizoenshelft zal Mats Blokdijk het stokje als coach overnemen. Aan hem de taak om de goede lijn door te trekken. Maar eerst kan de ploeg genieten van de winterstop.