KOOG AAN DE ZAAN – Ondanks een sterke start zit Kolping Boys momenteel in een negatieve spiraal. De laatste overwinning van het seizoen dateert van 30 september, en de laatste drie wedstrijden werden zelfs verloren door de Oudorpers die zijn afgezakt naar de voorlaatste plaats.

De negatieve reeks is voor Kolping Boys vooralsnog geen reden om in paniek te raken. “De stand op de ranglijst is vaak bepalend voor hoe de buitenwereld naar ons kijkt. Dat weten we heel goed maar dat is voor ons nog geen reden om heel zenuwachtig te worden” aldus coach Marc de Wilde. Desondanks is het geen plezierige situatie voor de ploeg. “Het is wel teleurstellend dat we in deze situatie zijn gekomen na een goede start maar de spelers, begeleiding en supporters hebben er vertrouwen in dat de ommekeer snel komt. Ik als coach heb het volste vertrouwen in deze groep omdat ik meerdere keren per week met de mannen op het veld sta en donders goed weet waartoe we in staat zijn. winnen is het beste medicijn”.

Zoeken naar een reden van de teleurstellende prestaties is vaak lastig. De Wilde kan echter wel de vinger op de zere plek leggen. “Dat is redelijk simpel. We scoren te weinig. We creëren genoeg kansen, hebben bijna de minste goals tegen maar schieten de bal er op de beslissende momenten simpelweg niet in”. Dat de ploeg weinig kansen benut blijkt wel uit het feit dat er in de afgelopen zes wedstrijden slechts eenmaal werd gescoord. “De onderlinge sfeer is nog steeds goed. Twijfel en frustratie is er de laatste weken uiteraard wel eens maar dat komt omdat het telkens net niet lukt terwijl iedereen zó graag wilt. We zijn al lange tijd bij elkaar en we zijn eerder goed omgegaan met tegenslagen die we hebben overwonnen. Dat zal nu ook weer gebeuren” vertelt de oefenmeester die toch voor enkele wijzigingen kiest richting het treffen met KFC, welke komende zondag op het programma staat. “Ik blijf rustig, maar we zullen zondag wel wat veranderingen doorvoeren zonder het hele systeem om te gooien”. Het duel met de ploeg uit Koog aan de Zaan mag gezien worden als sleutelduel, erkent de Wilde. “In deze situatie kan je daar wel van spreken, maar we hopen snel uit deze situatie te komen en terug in de ‘flow’ van de eerste weken te komen”.

Mix van jong en oud
Als Kolping Boys de ‘flow’ weer wil pakken, dan zal de eigen kracht naar voren moeten komen. “We hebben een betrouwbare en brede spelersgroep met meer dan voldoende kwaliteit. Tevens hebben we en mooie mix van jong en oud en spelen we al jaren graag samen om tot een goed resultaat te komen. Wanneer dit zal moeten met wat minder goed voetbal maar met nog meer strijd dan normaal, dan zullen we dit niet nalaten. We zijn er fit genoeg voor” besluit de Wilde.