ALKMAAR – Het is één van de langstzittende trainers in de regio, Marc de Wilde. Ook volgend seizoen staat de oefenmeester aan het roer bij Kolping Boys, de huidige nummer acht van de tweede klasse A. “Er is geen twijfel geweest”

Kolping Boys en Marc de Wilde, een goed huwelijk. In 2011 begon de samenwerking in de derde klasse, nu speelt de Alkmaarse ploeg voor het derde jaar op rij in de tweede klasse. Het team ontwikkelt zich ieder jaar, en kan gezien worden als een stabiele tweedeklasser, die qua kwaliteiten tot de top van de ranglijst behoort.

“De doelstellingen die we met de club stellen worden nog steeds gehaald en samen werken we eraan om nieuwe, maar vooral haalbare doelstellingen te formuleren voor de toekomst” vertelt de Wilde. “De club wil vooruit en ik ben nog steeds gelukkig met de mensen waar ik mee samenwerk. En andersom ook”.

Een kleine twee maanden terug evalueerde Kolping Boys met de spelers. De Wilde: “Mijn werkwijze is bekend en duidelijk. We hebben nog steeds een spelersgroep waar rek in zit en die bij onze werkwijze past. Dus spannende zaken rondom de voortzetting van de samenwerking zijn er niet geweest".