ALKMAAR - Lekker bewegen, kennismaken met je buurtgenoten en je eigen wijk weer schoon! Op zaterdag 22 september start om 10.00 uur vanuit Huis van de Wijk De Alkenhorst in De Hoef een Schone Wijkwandeling. Organisatoren Klaar-mee-loop-mee en Troeptrimmen roepen – gesteund door Stadswerk072 - bewoners van de wijk De Hoef op zich aan te melden. Wie gezellig meedoet, staat na afloop een lekkere lunch met belegde broodjes te wachten in De Alkenhorst. Iedereen met hart voor de wijk is van harte welkom.

Waarom zou je je eigen wijk schoonmaken? Jolanda Huiting van wandelgroep Klaar-mee-loop-mee: “We zoeken de verbinding, en welke activiteit is daarvoor beter geschikt dan het schoonmaken van je leefomgeving? Het is bewezen dat je je het meest op je gemak voelt in een omgeving die schoon en opgeruimd is. Dat geldt voor je woning maar zeker ook voor het gebied waarin die woning staat. In ons geval is dat De Hoef, een heel fijne woonwijk maar sommige delen mogen wel iets meer opgeruimd zijn! Ondertussen maak je kennis met je naaste buren, overburen, benedenburen en bovenburen en heb je een ontzettend leuk tweetal uurtjes. Je staat er versteld van wat je in die tijd voor troep bij elkaar trimt!”

Ervaring leert dat de troeptrimmers op positief commentaar kunnen rekenen van de bewoners van De Hoef. Sommigen komen zelfs spontaan een stukje meehelpen. Ook de winkeliers zijn blij met een schone wijk: zo steunt supermarkt Albert Heijn de groep door de sponsoring van de lunch. De ruimers gaan, gewapend met vuilniszak en afvaltang in groepjes verdeeld de wijk rond. Wat hun ogen zien, pikken hun tangen op: plastic zakken, blikjes, peuken, plastic drinkflesjes en -doppen; alles verdwijnt in de zwarte zakken.

Wat: Schone Wijkwandeling
Waar: De Hoef
Start en finish: De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, 1816 LG Alkmaar
Wanneer: Zaterdag 22 september, 10.00 uur
Aanmelden: info@klaar-mee-loop-mee.nl

Zie voor info over Klaar-mee-loop-mee: www.klaar-mee-loop-mee.nl
Schone Wijkwandelingen worden georganiseerd in samenwerking met de organisatie Troeptrimmen, die in Alkmaar ook actief is in de wijk Overdie. Zie: www.troeptrimmen.nl.