ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert op zondag 7 april in samenwerking met diverse Oosterse vechtsportverenigingen de Dag der Krijgskunsten. Van 12:00 – 16:00 uur ademt Sportcomplex Oosterhout een Oosterse sfeer uit. Op deze sportieve dag kunnen de bezoekers de gehele middag genieten van verschillende demo’s en workshops. Catering Ropaja zorgt voor Oosterse hapjes en er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Het is de tweede keer dat de Dag der Krijgskunsten in Alkmaar wordt georganiseerd. ‘’De eerste editie van de Dag der Krijgskunsten was een groot succes. De organisatie kreeg veel positieve reacties van bezoekers en we hebben daarom besloten om het dit jaar weer te organiseren. We willen dit jaar nog groter uitpakken als de eerste editie,’’ vertelt John Kager van Alkmaar Sport. Het initiatief is afkomstig van diverse vechtsportverenigingen, die met de open dag een podium willen creëren voor hun tak van sport. De verenigingen die aan het evenement deelnemen zijn Aikido Yuishinkai Alkmaar, Budoclub Hajime, Falun Gong, Systema Alkmaar, Beentjes Judosport, Karate Funakoshi, Keluarga Pencak Silat Nusantara, Randers Budosporten, Karate do Kaizen en Bushido Verboom.

Programma
De Dag der Krijgskunsten start exact om 12:00 uur met spectaculaire demo’s. Vervolgens kan jong en oud meedoen aan diverse workshops verdeeld op de verschillende matten in de sporthal. Maar gewoon op de tribune plaatsnemen is ook een optie. In de entreehal vind je, naast de heerlijke catering, ook een Chinese kalligrafieschrijver, info over verre reizen naar Azië en infostands van de diverse krijgskunstverenigingen. Drakenbootvereniging Odysseus is eveneens van de partij. Bij mooi weer staan er springkussens voor de jongste jeugd op het veld. De middag is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Dag der Krijgskunsten kunt u contact opnemen met John Kager, j.kager@alkmaarsport.nl, 072-5489306 of Paul Bollen (Verenigingsondersteuner) p.bollen@alkmaarsport.nl, 072-5489310