LANGEDIJK - LSVV heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde positie. Ondanks dat Kolping Boys duidelijk de betere ploeg was wist LSVV een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen.

Het eerste kwartier was basis voor de nederlaag, zo erkent ook Kolping Boys coach Marc de Wilde; “Het eerste kwartier heeft ons genekt”. LSVV kwam namelijk al na drie minuten op 1-0. Nadat Mark Soemers eerder al stuitte op Patrick de Vries, doelman bij de Alkmaarders, wist Gert Jan Molenaar wel te scoren. De ijverige Langedijker stoomde op, veroverde de bal en schoof de bal langs de Vries in de linkerhoek. In de achttiende minuut leverde de bezoekers de bal in bij Rik Molenaar die Mark Soemers inspeelde met een strakke bal. Soemers wist de bal vervolgens in de hoek te schieten waarmee de 2-0 een feit was.

De Wilde zag het spel daarna veranderen; “Daarna komen we terug en zijn we de bovenliggende partij” doelt de Wilde op de 2-1 van Roy Duijneveld (Kopbal) en de prachtige 2-2 van Kevin Cappai die de bal vanaf een meter of zestien in de linker bovenhoek schoot.

Doordat Rob ter Burg in de warming-up geblesseerd afhaakte was Maik den Iseger de man die de aanvoerdersband droeg in het belangrijke duel. De aanvoerder zag dat er ditmaal weinig kansen werden gecreëerd, maar de kansen die er waren wel werden afgemaakt; “En dit terwijl we de laatste tijd juist wel veel kansen kregen, maar ze niet afmaakten.

Na de 2-0 was Kolping Boys heer en meester, zo ondervond ook Maik den Iseger. “De overwinning was inderdaad niet terecht” waarmee de rechtsback doelt op de krachtverhoudingen. “We hebben weinig gecreëerd, maar dan zie je dat één moment genoeg is” doelt den Iseger op de winnende 3-2. “Het is me niet zo heel vaak gelukt, dus blij dat het nu wel lukte. Ik kon de bal perfect schampen uit de voorzet van Gert Jan Molenaar” blikt de Langedijker terug op de 3-2. Enkele weken geleden was Rob ter Burg al koppend de maker van de winnende treffer; “Wat Rob kan kan ik ook” vertelt den Iseger met een grote glimlach.

“Als er één ploeg verdiende te winnen zijn wij het” sprak de Wilde teleurgesteld na afloop. Wij kregen kansen, LSVV niet. De 3-2 was een mooi doelpunt, al gaven wij iets teveel ruimte”.

Kolping Boys was dreigend, zo zag de Wilde vanaf de zijlijn; “Maar LSVV staat met negen man voor de goal, lange bal en rennen. Wij waren op alle vlakken beter, Kolping verliest van zichzelf door twee fouten.

Een zuur resultaat, met de zondag nog in het vooruitzicht; “hopen dat Max Verstappen maar wat goeds heeft morgen” besluit de Wilde met een kleine glimlach.

LSVV: 

Stet. den Iseger, R. Molenaar, M. Molenaar, GJ Molenaar. Paauw, Brinkkemper (Nan/90), Kansen. Merk, Konijn (Henselmans/86), Soemers.

Kolping Boys: 

de Vries. Koenders, van Nieuwpoort (Kootiarab/82), Dekker, de Goede. Van Schie, Van den Oord, Korssen. Klaver, Cappai, Duijneveld.