ZUID-SCHARWOUDE - LSVV staat ook na de tweede derby op rij nog altijd met lege handen. De ploeg van trainer Rob Klanker ging een week na het verlies tegen Kolping Boys (1-0) ook onderuit tegen AFC '34. De Alkmaarders waren met 1-3 te sterk.

De seizoenstart van LSVV valt mede door de blessures van enkele sleutelspelers zoals Tim Emmerik en Jordy Cretier bitter tegen. De Langedijkers kenden al een moeizame voorbereiding inclusief bekerwedstrijden. De op het oude nest terug gekeerde Bas Kansen moet nu samen met zijn broer Boy en aanvoerder Maik den Iseger, die zijn 300e wedstrijd speelde voor de hoofdmacht van LSVV, voor de ervaring zorgen. Kansen is ook nog steeds niet honderd procent fit, maar zeker is dat zijn slimheid en ervaring ongetwijfeld nog van waarde gaat zijn voor LSVV.

Ook AFC '34 begon de competitie een week eerder met een nederlaag. In eigen huis ging men schlemielig onderuit tegen promovendus Kampong. Op Sportpark Voorwaarts bleken de Alkmaarders echter overtuigend de winst binnen te kunnen halen bij een wedstrijd die in feite kort na de rust al beslist was. Halverwege de eerste helft kon Jerry van Sluis een voorzet van Younes Daari tegen de touwen koppen en binnen vijf minuten werd die score verdubbeld door Boris Zanoli.

AFC '34 zat helemaal op rozen toen Gijs Brouwer profiteerde van geklungel in de LSVV-defensie en de 0-3 liet aantekenen. De eretreffer die Kai Botman vanaf de strafschopstip mocht maken was slechts een doekje voor het bloeden.

LSVV - AFC '34 1-3 (0-2)
23. Van Sluis 0-1
28. Zanoli 0-2
49. Brouwer 0-3
61. Botman (pen.) 1-3

Foto's: Michel Bes Sportfoto's