REGIO – Op bezoek bij FC Uitgeest behaalde AFC’34 een 1-2 overwinning. Een klasse lager verloor Alkmaarsche Boys met 4-1 bij DWS. In de derde klasse boekte Zeevogels de eerste zege na de winterstop.

FC Uitgeest – AFC’34 1-2
In Uitgeest won AFC’34 met 1-2. “Eigenlijk hebben we weinig kansen weggegeven, meer wat afstandsschoten.” zei Jethro Abram na afloop. Dankzij Sercan Yilmaz, die zijn tegenstander uitkapte en raak schoot, kwamen de Alkmaarders op 0-1. Uit een corner trok de thuisploeg de stand gelijk. Nog voor rust kon AFC’34 de voorsprong weer pakken, maar de penalty die voortkwam uit een overtreding op Giovanni Dors werd gemist door Stefan Smal.

Na rust scoorde Sercan Yilmaz zijn tweede treffer van de middag. Nadat er bij beide ploegen een rode kaart viel kwam AFC’34 niet meer in de problemen. “Een goede teamprestatie.”

VSV – Kolping Boys 2-4
Tegen het tegen degradatie vechtende VSV beleefde Kolping Boys een lastige wedstrijd. “Gelukkig kwamen we na een minuut op voorsprong”, zei Thijs van den Oord. De openingstreffer kwam op naam van Kevin Cappai. “Daarna kregen we kansen om verder uit te lopen (waaronder de 0-2 van Rik Klaver, red.), maar helaas kwamen zij terug tot 2-1.”

In de tweede helft scoorden Steven Dekker en Kevin Cappai waardoor de zege werd binnen gesleept. Van den Oord: “Het is een h eerlijke overwinning, vooral met het oog op de derde periodetitel.”

DWS – Alkmaarsche Boys 4-1
Op bezoek bij DWS liep Alkmaarsche Boys tegen een 4-1 nederlaag aan. “In de eerste helft ging het over en weer, al waren zij wel beter.” aldus Daan Groot. Halverwege keek de Alkmaarse ploeg tegen een 2-0 achterstand aan.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. “De warmte speelde een grote rol waardoor wij het niet konden opbrengen om druk te gaan zetten.” vervolgde Groot. Nadat de gastheer op 3-0 was gekomen kon Steef van Wort iets terug doen. Vijf minuten later zag hij een inzet op de lat belanden. In de laatste minuut bracht DWS de stand naar 4-1.

Zeevogels – Limmen 1-0
“We hebben eindelijk loon naar werken gekregen en onze eerste overwinning geboekt na de winterstop”, jubelde Rogier Bunink na afloop. “Er waren grote kansen voor beide doelen en de keepers waren dan ook de uitblinkers.”

In de tweede helft speelde Zeevogels met overtuiging op de helft van Limmen. “Hun keeper pakte een geweldig schot van Jeffrey Kruiff en een één tegen één situatie van Quint Roffelsen en Tom Groot.” Diezelfde Groot kreeg in de slotfase kans op revanche en wist zich door de 1-0 te maken te kronen als man van de wedstrijd.

Egmondia – FC den Helder 1-3
Na zes opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag liep Egmondia afgelopen zondag tegen een verliespartij aan. In eigen huis ging het met 1-3 onderuit. Na afloop stak Johan van Wort zijn frustratie niet onder stoelen of banken. “Er waren veel jongens afwezig omdat zij de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord belangrijker vonden dan hun eigen club. Schandalig dat spelers het lieten afweten”, sprak de coach duidelijke taal.”

Bij de selectie zaten spelers van het derde elftal. Ook de vader van spits Justin Recourt nam plaats als wissel. “Complimenten voor de jongens die er stonden. Daar heb ik echt van genoten.” Van het duel tegen FC Den Helder zal hij minder hebben genoten. “We hadden een mooie reeks neergezet. Maar verliezen tegen deze ploeg is geen schande”, zei Van Wort. “We hebben kansen gehad maar maakten ze niet.” vervolgde de coach. Uit een vrije trap wist Carlo Smit de Egmondse treffer te maken.

WMC – VV Bergen 1-2
In Heerhugowaard boog VV Bergen een 1-0 achterstand om. Djara Grootenhuis was met twee doelpunten de gevierde man. Nadat hij voor rust op aangeven van Ricardo Vos scoorde wist hij in de tweede helft opnieuw raak te schieten. Toch ging het grootste compliment naar doelman Mark Somers. “

Ik werd vanochtend wakker en toen had ik een bericht van mijn keeper dat hij met een schouderblessure wakker was geworden”, zei coach Gerard Timmers. “Met Mark Somers hebben we een keeper gevonden. Het is een jongen van de club, hij is goud waard voor de vereniging. Mark pakte bij 1-2 een belangrijke bal.”

Bij een 1-2 voorsprong ontving Noah Robles zijn tweede gele kaart waardoor Bergen de laatste vijf minuten met tien man verder moest. Timmers: “Na zeven minuten blessureleed floot de scheidsrechter eindelijk af.”