ALKMAAR - Op de avond van maandag 11 december werden de opvallendste lokale sportprestaties in Alkmaar in de schijnwerpers gezet tijdens het Sportgala van 2023. In Podium Victorie werden sporters en sportploegen in vijf verschillende categorieën gehuldigd en geëerd. Onder leiding van presentator Jan van der Meulen werden de genomineerden erkend en de winnaars extra in het zonnetje gezet met een cheque ter waarde van € 500,. Luke de Weert werd uitgeroepen tot Sporter van Alkmaar en ontving deze eervolle titel voor zijn buitengewone prestaties in het paragliden. De avond werd georganiseerd door Alkmaar Sport en ondersteund door Spruit Aandrijftechniek.

Bijna 300 aanwezigen vulden de grote zaal van Podium Victorie om de genomineerde Alkmaarse sporters te steunen. In totaal waren er 15 genomineerde sporters en sportploegen verdeeld over vijf categorieën, die op het grote podium werden gepresenteerd. De winnende sportkampioenen werden onthuld door middel van zuilen met een foto van de winnaar, die als mini-replica's dienen voor de 3 meter hoge zuilen die een jaar lang te bewonderen zijn in de eregalerij voor de ingang van sportcomplex De Meent.

Kampioenen van het Alkmaar Sport Gala 2023:

Winnaar van de avond werd Luke de Weert, geprezen voor zijn prestatie van wereldformaat in het acro paragliding. Esmee Kroon werd bekroond tot Sporttalent van het Jaar dankzij haar indrukwekkende prestaties in de judosport. Schaakvereniging Waagtoren 1 ontving de Sportploeg van het Jaar-award voor hun prestaties in het schaken, voor het eerst in de historie van de vereniging slaagden zij erin te promoveren tot de meesterklasse. De Giganten van SV Koedijk ontvingen de Aangepast Sporten Award vanwege hun ongekende toewijding in hun tak van sport. Vrijwilliger Herman Schenk, actief bij het RTC Baanwielrennen die zich al 52 jaar inzet als trainer, werd geëerd met de Hart voor de Sport Award.

Wethouder Sport, Christiaan Peetoom: "Alkmaar heeft vele sportieve talenten. Vanavond konden we deze talenten in het welverdiende zonnetje zetten tijdens het jaarlijkse Sportgala. Want deze talenten hebben alles gegeven om te komen tot het voor hun hoogst mogelijke niveau of een persoonlijke record in hun favoriete sport. Ik ben ontzettend trots op deze sportieve ambassadeurs van de gemeente Alkmaar. Zij zetten Alkmaar op de kaart en laten ook zien dat er voor iedereen een passende sportieve activiteit is. "