ALKMAAR - In aanloop naar het EK Wielrennen wat deze zomer in Alkmaar plaatsvindt bezochten de medewerkers van Alkmaar Sport diverse Alkmaarse middelbare scholen met hun mobiele hometrainers. Leerlingen van de scholen konden het in de schoolpauze tegen elkaar opnemen in een 500 meter lange sprint. De snelste tijd over-all werd geklokt op het PCC aan de Vondelstraat, door Thijs Hopman. Deze winnaar won –met zijn vrienden- een uitje naar Escape Room Alkmaar. Ook andere inwoners van Alkmaar kunnen van 10 t/m 13 juli meedoen aan een wedstrijd op de mobiele hometrainers, welke op vier locaties bij Albert Heijn vestigingen in Alkmaar staan.

In aanloop naar het EK Wielrennen wat van 7 t/m 11 augustus in Alkmaar plaatsvindt organiseert Alkmaar Sport diverse side events. De afgelopen maand bezochten de medewerkers van Alkmaar Sport met hun mobiele hometrainers diverse middelbare scholen waaronder het Dalton College, Clusius Collega, PCC (Vondelstraat), Van der Meij College en de Viaan. 132 jongeren namen het in de schoolpauzes tegen elkaar op. Thijs Hopman klokte met een tijd van 26.37 seconden met overmacht de snelste tijd op de 500 meter lange sprint en won een uitje naar Escape Room Alkmaar.

Snelste fietser van Alkmaar

In de periode van 10 t/m 13 juli staan de fietsen elke dag van 11.00 tot 19.00 uur bij een andere Albert Heijn vestiging in Alkmaar. Winkelend publiek, buurtbewoners en andere geïnteresseerden strijden in duo’s om de snelste tijd in een 500 meter lange sprint. Kom langs op woensdag 10 juli (Geert Groteplein, Overdie), donderdag 11 juli (van Ostadelaan, De Hoef), vrijdag 12 juli (Europaboulevard, de Mare) of zaterdag 13 juli (Wendelaarstraat, AH XL. Albert Heijn ervoor dat er voor alle deelnemers een gezonde banaan klaarligt. De dagwinnaars winnen ieder 2 VIP kaarten voor het EK Wielrennen op vrijdag 9 augustus, waar zij het EK van een mooie positie bij de start en finish kunnen meemaken.

“Door deze samenwerking met Albert Heijn Alkmaar kunnen we met onze activiteiten een groot publiek bereiken. Wist je nog niet dat we deze zomer het EK Wielrennen in onze stad organiseren, dan kan het je nu zeker niet meer ontgaan. We zijn dan ook blij dat we dit initiatief samen op kunnen pakken. Het is overigens onze wens dat ook de winnaars nog tegen elkaar gaan strijden om de hoofdprijs,” aldus Sanne Wunderink, namens Alkmaar Sport coördinator van het evenement.

Meer informatie over de EK side events vindt u op www.alkmaarsport.nl/side-events-ek