ALKMAAR - 1.000 wandelaars doen mee aan kleinschalig alternatief van Plus Wandel4daagse Alkmaar De Wandel2daagse Alkmaar gaat donderdag 1 juli van start met 1.000 wandelaars en opent daarmee een nieuw wandelseizoen in Alkmaar. De duizend startbewijzen waren binnen mum van tijd verkocht en de twee aangeboden afstanden, 15 en 25 kilometer, zijn evenredig verdeeld. Het eerste startschot is om 8 uur 's ochtends. Ook voor organisator Le Champion is het een bijzonder moment, omdat er na lange periode eindelijk weer een evenementenvergunning is ontvangen. De Wandel2daagse Alkmaar is het kleinschalige alternatief van de Plus Wandel4daagse Alkmaar, die eerder dit jaar en in 2020 werd geannuleerd wegens corona.

Traditioneel wordt de eerste dag richting Bergen gewandeld, beide afstanden gaan richting de Ruïnekerk en splitsen daarna, op vrijdag gaan deelnemers via het Noordhollands Kanaal richting het Geestmerambacht. Op de weg terug richting de welverdiende medaille wordt de Alkmaarse cultuur opgesnoven.

De Wandel2daagse Alkmaar mag dan wel een kleinschalige wandelactiviteit zijn, maar de gebruikelijke routes hebben wel vernieuwing ondergaan: wandelaars kunnen rekenen op relatief onbekende plekjes, bijvoorbeeld in het duingebied van PWN. De start- en finishlocatie is naar het centrum verplaatst: tijdens de Wandel2daagse Alkmaar vanaf Parkeerterrein Parcade en volgend jaar tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar voor het eerst vanaf het Canadaplein.

Ilse Zaal, gedeputeerde Recreatie van de provincie Noord-Holland, tevens partner van de Wandel2daagse Alkmaar, geeft op donderdag 1 juli om 8 uur het startschot voor de eerste groep wandelaars. Le Champion heeft de startgroepen klein gehouden, zodat er spreiding bij de start, op de routes, bij de verzorgingsposten en de finish ontstaat. Het wandelen en de mooie, vernieuwde routes staan centraal, de gezellige stempelposten en finishfeesten worden helaas nog een jaar uitgesteld.

14e editie
Volgend jaar vindt de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar traditioneel op de derde woensdag van juni plaats: van 15 t/m 18 juni. Le Champion verwacht, samen met titelpartner Plus Magazine, dat dan de volledige 4daagse weer georganiseerd kan worden. Medio november opent hiervoor de inschrijving.