ALKMAAR - Le Champion is een samenwerking aangegaan met JOIN. JOIN is de trainingsapp voor wielrenners met trainingsschema's en workouts. Als sub-sponsor van de strandrace Egmond-Pier-Egmond en partner van Le Champion fietsevenementen kunnen wielrenners 6 weken gratis gebruik maken van de fietsapp JOIN. De sportorganisatie geeft deelnemers hiermee de mogelijkheid om goed getraind aan de start te verschijnen.

Sportorganisatie Le Champion heeft als missie om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. Niet alleen tijdens evenementen, maar ook in de aanloop ernaartoe. "Daarom zijn we erg blij met partners die ons hierin ondersteunen. De makers van fietsapp JOIN, de coaches van Cyclinglab, hebben ontzettend veel ervaring in het begeleiden van atleten op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Dat brengen wij graag over aan onze deelnemers", aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

Voor een perfecte voorbereiding raadt Le Champion dus de app van partner JOIN aan. Met deze applicatie is het mogelijk een gepersonaliseerd trainingsschema te volgen richting je doel. Het unieke algoritme van JOIN houdt rekening met je niveau, je doel en hoeveel tijd je hebt. Doe je een keer iets meer of wat te weinig dan past het trainingsschema zich aan.

6 weken gratis
Vanwege deze uitzonderlijke aanpak heeft Le Champion een samenwerking opgezet, die het voor deelnemers mogelijk maakt maar liefst 6 weken kosteloos (normaal € 6,99 per maand) gebruik te maken. Deelnemers aan evenementen kunnen de app downloaden en vervolgens in de instellingen de unieke code invullen die zij ontvangen na aanmelding van een fietsevenementen. Na deze 6 weken verloopt het abonnement automatisch en zit je nergens aan vast. Als je toch besluit daarna door te willen trainen, kan dat ook en zijn je trainingen en progressie gewoon bewaard in de app.