ALKMAAR - Sportorganisatie Le Champion heeft besloten het fietsevenement de Ronde van Noord-Holland, het hardloopevenement de Alkmaar City Run by night en het wandelevenement de Plus Wandel4daagse Alkmaar in hun normale, fysieke vorm te annuleren. De evenementen komen net iets te vroeg en Le Champion heeft geen alternatieve datum kunnen vinden, aangezien er te weinig ruimte is op de evenementenkalender van 2021. Wel worden er virtuele alternatieven georganiseerd. Verder wordt er optimistisch gekeken naar de (grote) evenementen in het najaar. “We zien licht aan het einde van de tunnel”, aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

“Na een jaar van afgelastingen zijn wij vanwege de verwachte vaccinaties en het steunpakket voor evenementen, dat geldt ná 1 juli, positief over het najaar”, vervolgt Van der Jagt. Dit is de periode dat onder andere grote evenementen van Le Champion, zoals de Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon plaatsvinden. Inschrijving voor de TCS Amsterdam Marathon is zelfs al mogelijk.

“Juist nu wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk het voor de gezondheid van mensen is om te blijven sporten en te bewegen. Wij doen alles wat nu mogelijk is om zoveel mogelijk mensen in de buitenlucht te laten fietsen, hardlopen en wandelen. Dat is onze missie. Intussen blijven wij virtuele alternatieven aanbieden, dat doen we ook met de drie evenementen die we nu fysiek annuleren.”

Le Champion biedt de deelnemers die vorig jaar ingeschreven stonden voor de Ronde van Noord-Holland, Alkmaar City Run by night en Plus Wandel4daagse Alkmaar de mogelijkheid om 50% van het betaalde inschrijfgeld alsnog terug te ontvangen. Men krijgt ook de optie het bedrag te doneren aan Le Champion, zodat in de toekomst aansprekende sportevenementen georganiseerd kunnen blijven worden.

Ronde van Noord-Holland
De Ronde van Noord-Holland is dé voorjaarsklassieker voor fietsers op de evenementenkalender van Le Champion. De virtuele editie vindt plaats in het weekend van 24 en 25 april. Hiervoor zijn op de gebruikelijke route speciaal 8 nieuwe Strava-segmenten aangemaakt, die variëren van tussensprints, beklimmingen en een tijdrit. Meer informatie is te vinden op het Strava-account van Le Champion Cycling Club. De 48e editie van de Ronde van Noord-Holland vindt plaats in april 2022, de definitieve datum wordt later bekend gemaakt.

Alkmaar City Run by night
De Alkmaar City Run by night komt met een virtueel alternatief van woensdag 12 t/m zondag 16 mei. Deelnemers kunnen meedoen aan de 5 of 10 km en ontvangen na afloop de officiële medaille. Tijdens de virtual run kunnen deelnemers al hardlopend genieten van een speciale radio-uitzending met heerlijke hardlooptracks van Radio Decibel. Voor de kinderen is er de Rollebol Kids Run van 1.600 of 800 meter. De inschrijving opent 6 april. Volgend jaar vindt de 8e editie van de Alkmaar City Run by night plaats op 25 mei, traditioneel de avond voor Hemelvaartsdag.

Plus Wandel4daagse Alkmaar

De Plus Wandel4daagse Alkmaar thuiseditie vindt in de derde week van juni plaats. Hier wil Le Champion graag een kleinschalige wandelactiviteit aan koppelen, mocht dat passen binnen de maatregelen die op dat moment gelden. Volgend jaar vindt de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar plaats van 15 t/m 18 juni.

Zandvoort
Op dit moment draaien de virtuele edities van het wandelevenement de 30 van Zandvoort, fietsevenement Omloop van Zandvoort en het hardloopevenement Zandvoort Circuit Run op volle toeren. Deelnemers kunnen tot 8 april inschrijven en tot 11 april hun sportieve activiteit voltooien.