ALKMAAR - Alcmaria Victrix hield het lange tijd spannend, maar in de laatste tien minuten bouwde de ploeg van coach Peter de Groot de score toch uit en wist het uiteindelijk ruim te winnen van Apollo’68, 5-1.

Het startsein was wel degelijk voor de thuisploeg. Na een kwartier wist Sverre Bouwens de 1-0 te scoren. Na een klein half uur spelen liet Rick Does de supporters in de Egmonderhout wederom juichen, aangezien hij voor de 2-0 tekende.

Tien minuten voor rust ging de doelman van Alcmaria Victrix in de fout, waardoor de bezoekers uit Hensbroek terug kwamen in de wedstrijd. Lange tijd mocht de ploeg ook hopen op meer, totdat de thuisploeg het vonnis voltrok.

Zes minuten voor tijd verschafte Alcmaria Victrix zichzelf meer lucht. Dit had het te danken aan Rick Does, die met zijn tweede treffer van de middag de 3-1 wist te maken. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist de pas zeventien jarige Mika Rooker de 4-1 te maken en zo de laatste twijfel uit Alkmaar te schieten. Alsof dat voor de bezoekers uit Hensbroek nog niet erg genoeg was besloot Amin Charik het doel ook onder vuur te nemen, wat resulteerde in de 5-1 eindstand.