ALKMAAR - Het was vijf maandagavonden een geduikel van jewelste op de wielerbaan in Alkmaar. Dit keer ging het allemaal zonder ernstige gevolgen.

De baanjeugd bereidde zich voor om afgelopen maandag hun kunsten te laten zien aan ondermeer Laurens ten Dam, die als oud Alcmariaan het bijzonder leerzaam vond dat er dergelijke trainingen verzorgd werd door WV Alcmaria-Victrix.

“Had ik maar een dergelijke training gehad als deze” zei de oud prof gekscherend. Maar inderdaad een valtraining voor jeugd, maar zeker ook voor volwassenen, is eigenlijk basistraining voor de wielrenners.

Dat het met hem in het verleden wel eens mis ging, toonde deze toprenner van weleer bij het tonen van een groot litteken ter hoogte van zijn sleutelbeen.ij toonde
De jeugd was zeker onder de indruk, maar de chocomelk en pepernoten hadden minstens hun aandacht, die zij kregen als beloning.

We kunnen stellen dat deze training zeer geslaagd was en trainer/coach Fred de Groot en Mats Dekker kunnen terugkijken op een geslaagd initiatief vanuit deze Alkmaarse wielervereniging.

Eind van het baanseizoen wordt bij voldoende animo nogmaals 5 sessies gegeven.