STELLENBOSCH - Zusjes De Witte, wie kent ze in onze regio niet? De twee snelle atleten hebben heel wat uren getraind bij AV Trias in Heiloo. Laura de Witte maakte recent de overstap naar Sportcentrum Papendal in Arnhem. De afgelopen maanden heeft de hardloopster daar volop getraind en momenteel is zij op stagetraining in Zuid-Afrika. “Ik ben drie weken met een groep atleten in Stellenbosch en mijn trainingsfocus ligt vooral op snelheid”, legt zij vanuit het warme Zuid-Afrika uit.


“Het nieuwe seizoen ben ik begonnen op Papendal en de trainingen verlopen goed. Afgelopen twee jaar presteerde ik door diverse oorzaken minder en ging ik samen met mijn coach Sven Ootjers zoeken naar oplossingen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik iets nieuws nodig had en in maart 2020 hebben we de hulp van de bondscoach ingeschakeld. Laurent Meuwly gaf mij andere schema’s en liet mij een andere manier van trainen zien. In overleg met Sven heb ik gekozen om volledig bij Laurent te gaan trainen, in Arnhem. Vandaar dat ik ben verhuisd naar Sportcentrum Papendal, waar ik nu samen met teamgenoten en topsporters woon. Ik rijd regelmatig terug naar Heiloo in mijn groene Volkswagen Up van CiRoPack”, vertelt Laura de Witte. Mobiliteit is natuurlijk belangrijk voor de 400-meter-loopster.

Trainen in Zuid-Afrika
Begin januari 2021 vertrok Laura, samen met haar estafetteteam en andere professionele sporters naar de trainingslocatie Stellenbosch in Zuid-Afrika. Laura: “Het is een goede en prettige plek om te trainen, mede vanwege de aangename temperatuur. Er is een aantal atleten uitgenodigd om in Zuid-Afrika te trainen, maar ik moest zelf voor mijn reis zorgen. Ciska en Rob van der Wal, van CiRoPack, zijn zo aardig om mijn trainingsstage te sponsoren. Ik ben iedere dag keihard aan het trainen op snelheid.” De atlete heeft als doel tijdens het indoorseizoen om ‘goed te lopen’ bij het NK. “Ik wil tijdens de estafette op het NK bij het team horen! Ik voel al verandering en ik ga qua techniek en snelheid zeker de goede kant op, mede dankzij de drie weken stage in Zuid-Afrika.”