ALKMAAR – Een punt tegen titelkandidaat ZOB had een mooie opsteker geweest voor Jong Holland, zo vlak voor een cruciale fase. In Alkmaar stevenden beide teams af op een gelijkspel, maar in de blessuretijd trokken de gasten de zege naar zich toe, 1-2.

‘Dat was zeker een domper. Ook de manier waarop’, verzuchtte coach Phuong Nguyen na afloop. ‘Het waren identieke tegendoelpunten. Een voorzet die we door de wind niet goed inschatten.

Een kwartier voor tijd was ZOB via Colin Coenderman ook op voorsprong gekomen. ‘Dat brak de wedstrijd wel een beetje open’, zag Nguyen. ‘We hadden voor rust volle wind tegen en toen probeerden we het heel compact te houden en niks tegen te krijgen. Dat lukte aardig, zij kregen geen grote kansen. Na rust hadden we de wind in de rug. We hebben niet echt veel gecreëerd, alleen een paar afstandsschoten.’

Vier minuten voor tijd had Jong Holland een antwoord op de 0-1. Uit een verre ingooi van Chelbi Boujenoui schoot Robin Verhagen uit de kluts binnen en leek de gastheer zo een punt te bezorgen. ‘Dan wil je een punt over de streep trekken.’ In blessuretijd bracht de tweede treffer van ZOB de beslissing. In de derde minuut van de blessuretijd maaide Dennis Jansen eerst over de bal heen, maar in tweede instantie trof hij wel doel.

Cruciaal
Voor Jong Holland zullen de komende weken bepalend zijn. Jong Holland heeft nog zicht op de top vijf van de ranglijst, maar de voorsprong op de onderste regionen is nog niet voldoende. ‘We krijgen nu wedstrijden tegen de onderste ploegen. Dit is een hele cruciale fase.’

Jong Holland – ZOB 1-2 (0-0)
0-1 Colin Coenderman
1-1 Robin Verhagen
1-2 Dennis Jansen