EGMOND - Op zaterdag 13 januari staat de 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond op de fietskalender. De 38 km-lange strandrace van sportorganisatie Le Champion is populair en heeft met ruim 3.000 inschrijvingen nu al meer fietsers aan de start staan dan vorig jaar. De Late Bird inschrijving is geopend tot en met donderdag 11 januari.

De winterklassieker staat bekend om het uitdagende, maar schitterende parcours, door de prachtige natuur van Egmond aan Zee en omgeving. De race speelt zich voornamelijk af op het Noordzeestrand. Bij de Pier in Velsen-Noord, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten deelnemers het strand voor klimmetjes, trappen en hindernissen. De strandrace kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht.


Nationale en internationale strandracespecialisten, met enkele bekende namen uit het wegwielrennen, verschijnen aan de start in Egmond aan Zee. In het wiel van deze toppers starten duizenden recreanten, voor hun strijd tegen de elementen. Ook staan er ruim 90 businessteams ingeschreven, waar collega’s en relaties het tegen elkaar opnemen. Er worden duizenden toeschouwers verwacht.

Podcast


Aan vernieuwing dit jaar geen gebrek. Zo is er onder andere een gravel startvak toegevoegd om gehoor te geven aan de opkomende discipline én wordt op vrijdagavond 12 januari op de Egmond-Pier-Expo de Beter Worden Podcast gehouden.

Bekende tafelgasten Laurens ten Dam, Jim van den Berg en mede-recordwinnaar Sebastian Langeveld zullen onder leiding van host Stefan Bolt vooruitblikken op de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Op vrijdagavond kan tussen 20.00 en 21.00 de Beter Worden Podcast gratis worden bijgewoond.

Inschrijven


Inschrijven kan via www.gpgrootegmondpieregmond.nl tot en met donderdag 11 januari 2024.