EGMOND AAN ZEE - Egmond-Pier-Egmond gaat op zaterdag 11 januari gegarandeerd een fantastische wedstrijd worden na het vastleggen van Lars Boom en Timothy Dupont. De twee wereldtoppers zorgden vorig jaar voor kippenvel op de boulevard van Egmond aan Zee. Met een banddikte voorsprong won Dupont de meest aansprekende strandrace van Boom. De Nederlander, de huidige Europees kampioen op het strand, gaat in 2020 dus een nieuwe poging doen om Egmond-Pier-Egmond op zijn naam te schrijven.


Boom maakte deze week bekend voorlopig niet meer op de weg te zullen rijden. Hij verlegt zijn focus naar het offroadcircuit met gravel- en strandraces. Momenteel rijdt Boom al een sterk strandseizoen. Zo werd hij derde bij Hoek van Holland - Den Helder en won hij de BeachBattle in Wijk aan Zee. Op het strand is de 33-jarige sterke en technische renner te herkennen aan zijn wit-blauwe Europese trui. Na dit weekend weten we of Boom opnieuw in dit tenue aan de start verschijnt in Egmond. Zondag rijdt hij in het Franse Duinkerke het EK Strandrijden.

Dupont is ondertussen een legende bij Egmond-Pier-Egmond. De renner van Wanty - Groupe Gobert won de race in 2016 én 2019. De rappe Belg weet er telkens een goede eindsprint uit te persen, één van zijn kwaliteiten. Op het strand was hij deze herfst ook al actief, zo werd hij vijfde bij de Beach Endurance in de Panne. De Belgisch kampioen kan op het strand zijn derde titel bij Egmond-Pier-Egmond op zijn naam schrijven.

De start van Egmond-Pier-Egmond is zaterdag 11 januari om 10.30 uur op de Boulevard-Noord van Egmond aan Zee. Het spectaculaire parcours van 38 km gaat tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. De 4.000 deelnemers treffen onderweg veel uitdagingen, zoals strandafgangen, strobalen en trappen. Vele toeschouwers zullen aanwezig zijn om de deelnemers enthousiast aan te moedigen. Inschrijven voor de grootste strandrace van Nederland, georganiseerd door Le Champion, kan via www.egmondpieregmond.nl.