OUDORP – ‘Deze is heel lekker’, lacht Thijs van den Oord terwijl hij een biertje in ontvangst neemt. Een verdiende beloning voor de aanvoerder en zijn teamgenoten. In eigen huis boekte Kolping Boys een overwinning tegen koploper De Zouaven, 2-0.

De zege is volgens Thijs van den Oord geen reden om te spreken van spanning in de titelrace. De aanvoerder werd voor de aftrap gehuldigd vanwege zijn driehonderd wedstrijden in het eerste elftal van Kolping Boys. Een mooie mijlpaal, maar in duel 301 kon de middag nog mooier worden. En zo gebeurde ook. ‘Ik had het niet zien aankomen’, aldus Van den Oord. Bij de thuisploeg ontbraken meerdere spelers waardoor het wat puzzelen was. Zo stond Amine Ouaziz als linksbuiten en nam Joshua Martens plaats als rechtsachter. ‘De jongens die er waren hebben het goed gedaan. De grootste overwinning is dat we als teams georganiseerd hebben gespeeld.’

Controle
Om het grote gat met koploper De Zouaven te verkleinen was een overwinning belangrijk. Geen gemakkelijke opgave aangezien de gasten uit Grootebroek in de eerste twaalf competitiewedstrijden slechts eenmaal gelijk speelde en verder alles won. Dat de bezoekers ruim aan kop stonden kwam er op sportpark de Nollen niet bepaald uit. In een wedstrijd die niet bepaald een spektakelstuk was bleven grote kansen in de eerste twintig minuten uit. De speldenprikjes van beide teams konden eenvoudig worden weggewerkt. De kopbal van Kevin Cappai was de eerste echte mogelijkheid, maar deze inzet eindigde over het vijandige doel. Drie minuten later was de topscoorder van Kolping Boys wel trefzeker. Gilliano Pawiroastro zette Cappai met een steekbal alleen voor doelman Aron van Loon. Het leverde de 1-0 op, waarna de gastheer vooral bezig was met het behouden van de voorsprong. ‘Het was belangrijk om de laatste vijf minuten voor rust goed door te komen’, wist Van den Oord. Daar slaagde het in, al kwam De Zouaven tweemaal akelig dichtbij. Een kopbal eindigde op de lat en Max Boukens stuitte in een één tegen één situatie op doelman Patrick de Vries.

Weinig kansen
Ook na de pauze was van sensatie geen sprake. Boukens kopte vlak na rust over, maar verder was het een duel waarin geen van beide teams echt in gevaar kwam. ‘Ik had het gevoel dat we het onder controle hadden. Als je voor kom dan kan je achterover leunen. Dit was echt een wedstrijd waarin de eerste die scoort ook wint’, aldus de aanvoerder. Winnen deed de ploeg van trainer/coach Marc de Wilde. Echt in de problemen kwam het niet doordat het verdedigend goed stond. Het duurde tot het laatste kwartier voordat het publiek weer opveerde. Cappai had de kans om het duel te beslissen, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant eindigde een schot van Leon Machielse in de handen van De Vries. De gasten besloten druk te zetten, maar Kolping Boys besliste het duel in hun voordeel. Een treffer wat veel applaus van het publiek opleverde. En weer was Cappai de maker. De vleugelspeler snelde langs zijn directe tegenstander, omspeelde op fraaie wijze de doelman om vervolgens raak te schieten. Dat de formatie uit Oudorp dit seizoen vaak afhankelijk is van de voorhoede is een verbeterpunt, maar afgelopen zondag even bijzaak. De drie punten die tegen De Zouaven werden behaald leverden vele lachende gezichten op.

Kolping Boys – De Zouaven 2-0 (1-0)
25. 1-0 Kevin Cappai
87. 2-0 Kevin Cappai

Kolping Boys: De Vries. Martens (Gootjes/88), Mandjes, Van den Oord, Pawiroastro (Gijzen/77). Dekker, Menu, Bruin. Cappai, Berkhout, Ouaziz.

De Zouaven: Van Loon. Wagenaar, Broersen, Marsman, De Wit (Corver/78). Jansen, Boukens (Sikkens/70), Duijn. Bakker, Machielse, Deitmers (Boersma/60).