ALKMAAR - Vrijdag 16 december zet de gemeente Alkmaar tijdens de Alkmaarse sportverkiezing haar sporters in het zonnetje. Tijdens een wervelende avond in sportcomplex De Meent worden de sporter, sportploeg, het sporttalent en de paralympische sporter van 2016 gehuldigd. Ook wordt een speciale sportprijs uitgereikt. De categorie-winnaars ontvangen naast de onderscheiding ook een financiële bijdrage uit het nieuw opgerichte SportkampioenenFonds, opdat zij hun sportcarrière of –vereniging het komende jaar naar een nóg hoger plan kunnen tillen. Gastheer van het gala is de wethouder sport van de gemeente Alkmaar, Pieter Dijkman. De avond wordt geleid door spreekstalmeester Jan van der Meulen. Landelijk politicus en voormalig Alkmaars raadslid Rudmer Heerema treedt tijdens de avond als gastspreker.

SportkampioenenFonds

Nieuw dit jaar bij de Alkmaarse sportverkiezing is het SportkampioenenFonds. Dit is een fonds wat door lokale ondernemers gedragen wordt. Zij doen een financiële bijdrage en ondersteunen zo de winnende Alkmaarse sporters nog eens éxtra op hun weg naar de sport-top. De eerste twee bedrijven hebben zich inmiddels voor het fonds aangemeld, maar een nóg uitgebreider netwerk aan deelnemende ondernemers is wenselijk en komt ten goede aan de sporters. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Suzanne Krul, via s.krul@alkmaarsport.nl.

Gastheer, spreekstalmeester en gastspreker

Gastheer van het kampioenengala namens de gemeente Alkmaar is wethouder sport Pieter Dijkman (VVD). De vanuit de schaatswereld bekende Jan van der Meulen treedt op als spreekstalmeester. Jan van der Meulen is met zijn gedegen voorbereiding, parate brede kennis en aanstekelijk enthousiasme één van de beste live-presentatoren van Nederland. Daarnaast komt tijdens het avondprogramma als gastspreker Tweede Kamerlid Rudmer Heerema aan het woord. Heerema is landelijk politicus met een Alkmaarse achtergrond als raadslid, vakdocent en sporttalentbegeleider. Hij is nauw betrokken bij de landelijke ontwikkelingen op sportgebied en legt deze avond de link met de kansen op dit gebied voor Alkmaar.

Huldigingsavond

Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op vrijdag 16 december in sportcomplex De Meent kan zich (gratis) aanmelden via de website; www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen. Wees er snel bij want vol = vol!