ALKMAAR - Vandaag staan de kwartfinales op het programma van het ITF toernooi bij de TC Alkmaar (Bosmolen).

Bij de dames wist Cindy Burger (Volendam) zich als enige Nederlandse te plaatsten voor deze ronde. Burger, de favoriet van dit toernooi, neemt het om 13.00uur op tegen de sterke Duitse Sina Hermann (baan 1).

Tegelijkertijd strijdt Partaud (Fr) tegen de Noorse Helgo, Schunk (D) tegen Cakarevic (3e, Fr) en tenslotte is er, ook om 13.00u, een Duits onderonsje tussen het grote talent Noma Noha en Ruppert.

OUD TEGEN JONG
De Argentijn Paz zorgde gisteren voor een verrassing door de als tweede geplaatste Fransman Hamou uit te schakelen. In een emotioneel duel trok Paz pas na drie sets aan het langste eind.

Paz speelt om 13.00u tegen de Italiaan Berretini.

Om drie uur (baan1)begint de strijd tussen de ervaring en het aanstormende talent; Sijsling (34) tegen Mochizuki (17).Voor de Japanner, meestal de rust zelve op en buiten de baan, is dit een grote kans om weer op de 1e plaats van de wereldranglijst (junioren) te komen. Omdat hij de afgelopen weken niet speelde, zakte hij naar de 3e plaats.

Tegelijkertijd strijden de Belg Geens en de Duitser Hassan om een plek in de halve finale.

De dag wordt afgesloten met het duel tussen Jesper de Jong en Niels Visker (17.30u, baan 1). De Jong werd enkele weken geleden verrassend 2e op het NK en staat in dit toernooi als 4e geplaatst.

Niels Visker uit Groningen is een coming-man. Hij werd de nieuwe Nederlands junioren kampioen en kwam via een wildcard het ITF toernooi binnen

Naast alle single partijen is er veel spektakel te verwachten van de halve finales in het dubbelspel. Het programma begint vandaag om 13.00u.

Bezoekers zijn van harte welkom, maar neem wel een mondkapje mee.