ALKMAAR - Vrijdag vanaf 12.00 uur barst de strijd om een plek in het finale-weekend van ITF World Tennis Tour Alkmaar los op het tennispark van de TC Alkmaar.


Bij de dames is er geen echte favoriet meer. Merel Hoedt, de nummer 1 geplaatst bij de dames, moest donderdag geblesseerd het toernooi verlaten. Veel ogen zijn er nu gericht op het Rose Marie Nijkamp, het 18-jarige talent uit Apeldoorn.

Bij de heren is de Duitser Oetzbach de te kloppen man. Michiel de Krom geldt als een gevaarlijke outsider. Hij won recent een $25.000 toernooi. De 24-jarige Leidschedammer speelt tegen de Duitser Lipp.

Het duel Deckers-Wassermann belooft een kraker te worden. Om 15.00u staat de rustige Deckers (“ik voel me ontspannen en ben fitter dan ooit”) tegenover de impulsieve Wassermann.

De 29-jarige Niels Lootsma speelt een opvallend sterk toernooi. Lootsma is er vijf jaar uit geweest, als gevolg van een aantal blessures. Trainend in Italië o.l.v. Simek, is hij weer helemaal terug. Lootsma vocht zich via de kwalificaties in het hoofdtoernooi. Om 13.30u speelt hij tegen Rodesch uit Luxemburg.

Kijk voor meer info op: https://itfalkmaar.nl/