ALKMAAR – Na twee kwalificatierondes kan de balans worden opgemaakt en mag men zich opmaken voor het hoofdtoernooi van het enkelspel van de ITF World Tennis Tour dat woensdag begint. Het hoofdtoernooi van het dubbelspel ging afgelopen dinsdag al van start.

Net zoals afgelopen maandag werd ook de tweede dag een succes. Wederom met veel wedstrijden waarbij er het nodige op het spel stond. In het dubbelspel nam Annick Melgers het samen met de Noorse Astrid Wanja Brune Olsen op tegen Sai Samhitha Chamarthi (India) en Ani Vangelova (Bulgarije). Met een 2-0 zege werd de volgende ronde gehaald. Voor Donders, die met landgenoot Igor Straatsma dubbelt, werd een spannende eerste ronde gewonnen. Tegen het Australische duo Connor Johnson/Arjun Mehrotra was een super tiebreak nodig om de zege te pakken. De mannen uit Australië wonnen de eerste set, waarna de Nederlanders zowel de tweede en derde set wonnen en zo na zo’n anderhalf uur als winnaars van de baan stapten.

Hoofdtoernooi
Waar het hoofdtoernooi van het dubbelspel dinsdag van start ging, daar begint op woensdag het enkelspel. Het is het moment waarop onder meer Igor Sijsling zijn opwachting zal maken. De als zevende geplaatste speler treft Roy de Valk, die de twee kwalificatierondes doorkwam. Bij de dames begint de Russische Nika Kukharchuk (487e op de WTA ranking) woensdag als eerst geplaatste aan het hoofdtoernooi. Daarin neemt ze het op tegen Rina Saigo uit Japan.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma.

Fotografie: Jan Pieter Schade