Heerhugowaard – Voor KSV is het een moeizaam seizoen. Na tien wedstrijden heeft de ploeg van coach Tristan Ooms slechts vijf punten en staat op de laatste positie in de vierde klasse C. De komende twee wedstrijden zijn essentieel in de strijd tegen degradatie. De achterstand op de twee plekken die nacompetitie tot gevolg hebben bedragen vier punten.

Vorig jaar beleefde KSV een teleurstellend seizoen. Na een aantal jaar om promotie te hebben gespeeld liep het vorig jaar anders. Coach Eric Frankfort vertrok voortijdig vanwege diverse redenen, en moest KSV zich via de nacompetitie zien te handhaven. Tegen Wiron bleek dat een eenvoudige opgave. Dit seizoen is het ook moeizaam voor KSV, dat Danny Havermans, Rick Does, Rico Bruin en Just Oudhuis om verschillende redenen kwijtraakte. Doordat er geen spelers voor terugkwamen werd duidelijk dat het geen geweldig seizoen zou worden. Maar dit is logischerwijs een teleurstelling.

Tijd om punten te pakken
Komende zondag gaat KSV op bezoek bij Egmondia, de nummer tien van de competitie. Om het verschil te verkleinen is het noodzakelijk om punten te pakken. De week erna staat de Heerhugowaardse derby met directe concurrent WMC gepland. De komende twee wedstrijden zijn dus erg belangrijk, het kan het verschil verkleinen of juist vergroten. Het is afwachten hoe het allemaal gaat lopen, maar dat KSV momenteel in zwaar weer zit is duidelijk.