LEEUWARDEN - SC Cambuur heef tzijn status van koploper waargemaakt in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Henk de Jong won met 3-1, maar had het nog lange tijd moeilijk tegen de AZ-beloften.

De gasten kwamen namelijk al flitsend uit de startblokken toen Felix Correia profiteerde van een slippertje van keeper Sonny Stevens. De thuisploeg nam gelijk het initiatief over en na twee gemiste kansen voor Robert Mühren scoorden de Friezen rond de twintigste minuut tweemaal. Mühren stelde Stanley Akoy in staat gelijk te maken waarna de snelle Isa Kallon de thuisploeg op voorsprong bracht.

Waar men verwachtte dat SC Cambuur door zou drukken, kwam Jong AZ in de tweede helft voetballend goed voor de dag, doch ontbrak telkens de eindpass. Eem kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Mühren passeerde keeper Rody de Boer voor een derde keer en maakte alweer zijn 14e treffer van het seizoen.

SC Cambuur - Jong AZ 3-1 (2-1)
3. Correia 0-1