HOOFDDORP - Kolping Boys heeft de koppositie in de eerste klasse weten te behouden na een nipte 1-2 zege bij SV Hoofddorp.

Gemakkelijk ging het allerminst voor de ploeg van trainer Rob Klanker, want behoudens de drie goals, die allen voor rust al vielen, kreeg ook de thuisploeg de nodige mogelijkheden. Desondanks bleven de Oudorpers op de been nadat men na tien minuten op achterstand was gekomen door een doelpunt van Khalil Elmont. Kort hierna kreeg Kolping Boys echter een strafschop toen Loran Schouten werd gevloerd en Joey Gijzen vanaf elf meter koelbloedig bleek. Nog binnen het eerste half uur wist Joreno mandjes met een rake kopbal voor een Oudorpse voorsprong te zorgen.

Nadien vielen er kansen over en weer en bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Behalve de mogelijkheden voor Hoofddorp hadden de gasten ook zomaar uit kon lopen want Dennis Konijn mikte op de lat en Thomas Menu miste alleen voor de keeper, waardoor het bij 1-2 bleef.

Komende zondag 5 november speelt Kolping Boys thuis tegen SV Hillegom.