WARMENHUIZEN - Kolping Boys ging als koploper en periodekampioen de winterstop in, maar wacht in 2024 nog altijd op de eerste competitiezege. Zondag ging de ploeg van trainer Rob Klanker met 2-1 onderuit bij het laaggeklasseerde VIOS W. Hiermee staat de teller op één punt uit de vier laatste wedstrijden voor de Oudorpers.


Kolping Boys had het op De Doorbraak met name in de eerste helft moeilijk. Na grote kansen voor Jild Wardenaar en Kai Botman, die op de paal mikte, viel de 1-0 kort voor rust nadat Dennis Konijn een overteding had begaan op Sem Dekker. Kai Botman schoot vanaf elf meter raak. Kolping Boys werd slechts eenmaal gevaarlijk toen een inzet van Lars Rouppe van der Voort van de lijn werd gehaald.

De Oudorpers speelden na rust veel beter en kwamen al snel op gelijke hoogte via Joey Gijzen op aangeven van invaller Jent van der Hoeven. Na een uur spelen kreeg VIOS echter een tweede strafschop te nemen na een overtreding van Max Visser die tevens zijn tweede gele kaart kreeg. Botman toonde zich wederom koelbloedig: 2-1. Wat Kolping Boys nadien ook probeerde, daar bleek het geluk weer niet mee te zitten en zo trok VIOS de zege over de streep waarmee het flinke sprong op de ranglijst staat. Kolping Boys is weliswaar, maar voelt inmiddels de hete adem in de nek van een viertal concurrenten.