ZUID-SCHARWOUDE - Koploper AFC '34 heeft in de streekderby bij LSVV gedaan wat het moest doen en opnieuw drie punten behaald. In een duel waarin beide trainers geplaagd werden door tal van afwezigen wisten de Alkmaarders na rust het verschil te maken.

Door ziekte en blessures moesten beide trainers puzzelen voorafgaand aan de wedstrijd. Job Dragtsma moest het onder meer doen zonder keeper Mike Wesselink, spits Amin Charik en verdediger Derrin Wijdenbosch. Rob Klanker van LSVV miste met aanvoerder Maik den Iseger en Bas Kansen de nodige ervaring.

In een rommelige eerste helft volgden de twee doelpunten elkaar snel op. Daliel Afouzar bracht de Alkmaarders in de twintigste minuut op voorsprong. Direct vanaf de aftrap probeerde Toine Merk het met een schot die door keeper Grapendaal niet goed werd beoordeeld en Martijn Grooff kon binnen tikken: 1-1.

Na de rust schakelde de Alkmaarse koploper een tandje bij en kwam binnen tien minuten op een hernieuwde voorsprong. Ties Glas scoorde op aangeven van Ilker Yilmaz. AFC '34 kwam hierna nauwelijks nog in gevaar en controleerde het duel. In de slotfase liep het, na slordig balverlies van LSVV, zelfs uit via Mustafe Bare. Mika Bakker wist in blessuretijd nog wel de 2-3 te maken, maar dit was slechts voor de statistieken.

Voor koploper AFC '34 staat komende zondag weer een derby op het programma als men Kolping Boys ontvangt. LSVV, inmiddels twaalfde in de stand heeft dan een belangrijk duel bij de huidige nummer elf, DSOV in Vijfhuizen.