ALKMAAR - Twee jaar lang moest men er op wachten en hoewel het zonnetje scheen en het publiek de weg naar de Robonsbosweg makkelijk wist te vinden viel de derby in de 1e Klasse tussen AFC '34 en Kolping Boys toch wat tegen. De thuisspelende koploper won het duel uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil (1-0).

Hoewel de omstandigheden uitstekend waren bleken de kansen schaars in de derby en voor het ruim opgekomen publiek viel er dan ook niet veel te genieten. Beide keepers hadden een rustige middag waarbij AFC '34 goalie Mike Wesselink in de eerste helft alert moest zijn bij kansen voor Diaz Celik en Joey Gijzen.

In de tweede helft wist de Oudiorpse keeper Nick Plomper de thuisploeg tweemaal van het scoren af te houden, maar twintig minuten voor tijd moest hij alsnog capituleren. Na goed voorbereidend werk van Mustafe Bare wist Gijs Brouwer de 1-0 binnen te schieten. Het was een spaarzaam hoogtepunt in de matte derby, maar daar kraaide na afloop niemand om bij de koploper.

Komend weekend speelt AFC '34 opnieuw thuis als SDZ op bezoek komt.Middenmoter Kolping Boys ontvangt dezelfde middag dan DSOV.