ALKMAAR - De eerste dag van het Victorie Open Alkmaar 2022 op het tennispark van LTC De Zes Wielen was bijzonder geslaagd te noemen. Op de zonovergoten openingsdag werden er zaterdag maar liefst 37 wedstrijden gespeeld in de diverse categorieën. Hierbij zaten verschillende spannende partijen die langer dan twee uur duurden.


Ook de publieke belangstelling was groot. Mede vanwege het mooie weer wisten velen de weg naar het complex te vinden en zij konden naast de sportiviteit genieten van live-muziek en gezelligheid onder het genot van een drankje en een hapje. Enkele wedstrijden trokken het nodige publiek. Al vroeg in de middag zag men in het HD6 het duo Indy Groothuizen/Dennis Leeuwenburgh in een twee uur durende partij onderuit gaan tegen Sem Leijen en Freek van der Eng (5-7, 6-3, 2-6). In dezelfde categorie bleken Michael Koeleman en Carlo Smit niet opgewassen tegen Joep Bakker en Coen Blommendaal (0-6, 6-2, 3-6). In de HD7 hadden Olaf Nijland en Ed Tesselaar drie sets nodig om Jack Klaver en Lars Kruithof van zich af te schudden (6-3, 4-6, 7-6)

Men zag vervolgens in het GD5 dat Raoul van der Wel en Jane van der Knaap in twee sets wist af te rekenen met Joep Hulskes en Juul Vijver (7-5, 7-6). In de herendubbel5 bleken Jurgen Nieuwpoort en Erdem Türkmen totaal niet opgewassen tegen Max Admiraal en Barry Koppes (1-6, 4-6). Terwijl op de baan het nodige water doorheen ging, er moest immers veel gedronken worden met het warme weer, gingen de versnaperingen er op het terras en het speciale geprepareerde VIP-deck er ook gretig door.

Het zorgde voor een uiterst gezellige sfeer in de avonduren waarin Reinout Huese en Danique van der Hoek in de GD5 veel te sterk bleken voor Sander en Jamie van Tol (6-2, 6-1) en de langste partij van de dag op naam kwam van Jeroen Koomen en Renate Jonker die in het GD7 tegen Tim Pieterse en Aafke Goselink liefst 2,5 uur op de baan stonden waarbij Koomen/Jonker de winst wisten te pakken 7-6, 3-6, 3-6).

Vandaag wordt de tweede dag zo mogelijk drukker met liefst 51 wedstrijden op het programma. Met flink gevulde koelkasten, een overheerlijke daghap (patatje stoofvlees) en volop spanning en gezelligheid op en langs de baan kan het niet anders dan dat dit ook een geslaagde dag zal worden.

Kijk voor alle uitslagen en het progamma van vandaag op Toernooi.nl of kom gewoon langs bij LTC De Zes Wielen! Check ook eens de socials van Victorie Open voor de laatste nieuwtjes en foto's.

Foto's: DP Sportfotografie