ALKMAAR - Het was al even geleden dat Teun Koopmeiners niet wist te scoren vanaf de strafschopstip, doch in het thuisduel tegen PEC Zwolle was doelman Michael Zetterer hem de baas. Aangezien de Alkmaarse aanvoerder, en penaltykoning, na de rust wel twee maal het net vond vanaf de stip wist de thuisploeg toch de overwinning te pakken (2-0).

In de reguliere speeltijd van een wedstrijd gebeurde het nog nooit, maar bijna een jaar geleden, op 28 februari, miste Koopmeiners een cruciale strafschop in de penaltyreeks tegen Willem II in de halve finale van de KNVB-beker. Nadien was het alle keren raak voor de AZ-captain. Tot vandaag kort voor rust toen AZ een makkelijk verkregen strafschop mocht nemen na een vermeende overtreding van Van Polen op Boadu. Waar het leek of de Zwolse aanvoerder de bal speelde wees arbiter Kamphuis gedecideerd naar de stip. Koopmeiners plaatste de bal in de hoek, maar keeper Zetterer wist deze er uit te ranselen. AZ had toen eigenlijk al op voorsprong moeten staan met name door een reuze kans die Stengs zichzelf verschafte, maar de aanvaller schoot te gehaast.

Kort na de rust kwam het alsnog goed toen eerst Wijndal werd gevloerd door Lam en even later Paal de fout inging bij Stengs. Kamphuis legde de bal weer tweemaal op de stip en nu bleek Koopmeiners wel koelbloedig. Via Boadu en invaller De Wit had AZ de score verolgens nog een hoger aanzien kunnen geven, maar hier slaagde men niet in.

AZ - PEC Zwolle 2-0 (0-0)
54. Koopmeiners (pen.) 1-0
60. Koopmeiners (pen.) 2-0

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø (81. Aboukhlal), Evjen (64. De Wit), Clasie; Stengs, Boadu, Idrissi

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Van Polen, Lam, Kersten, Nakayama, Paal; Hamer, Strieder (46. Huiberts), Clement; Thy (69. Johnsen), Van Duinen (81. Ghoochannejhad)