ALKMAAR/WAARLAND - De achternaam klopte al en ook de uitvoering eveneens. Jeroen Koning en Steven Heshusius, beiden sportklassen renners bij Alcmaria, lieten er geen gras over groeien wie het snelste koppel was over de 100 km door Noord-Holland.


Rond 10:00 uur vertrokken ze uit Waarland om hun challenge tegen het uurwerk. Met een eindtijd van 2 uur en 58 minuten rondde ze ondermeer het Amstelmeer en grote delen van deze mooie provincie.

Tweede werd het jongste koppel van deze strijd, beiden nog belofte renners, Kay Pronk van WV Noord-Holland en Rick Jongenburger van Alcmaria-Victrix met een tijd van 3 uur en 02 min. Dankzij het mooie weer kwamen de koppels redelijk snel achter elkaar binnen.

Derde werd het koppel Martin Krijt/Pieter Oosters, eindtijd 3 uur 21 minuten. Vierde werd Mats Dekker/Engel Hopman, de masters in dit gezelschap, met een eindtijd van 3 u 29 min en vijfde, maar zeker niet slecht voor een gemengd koppel, Joost Baalbergen met zijn vriendin Yvonne (3 uur en 40 min)

Allen konden terugkijken op weer een bijzondere Koningsdag met een aangepast programma. De organisatie en renners konden dan ook na afloop met veel voldoening een toast uitbrengen op de jarige vorst.