OUDORP - Komende zaterdag 9 juni wordt voor de tweede keer het Autivoetbaltoernooi georganiseerd op het complex van Kolping Boys. Liefst zeventien teams met kinderen met een vorm van autisme/AD(H)D komen naar Sportpark de Nollen.

Op initiatief van Rob de Vries van Autstekend Alkmaar organiseerde men eerder in 2016 een dergelijk toernooi. Verleden jaar kwam het er niet van vanwege toernooien elders in het land, maar dit jaar is het idee weer opgepakt en met succes want de ploegen komen uit gehele land. Zo zijn er teams uit Breda, Rotterdam, Den Haag, Zwolle, Glimmen en Purmerend en heeft het dit jaar zelfs een internationaal tintje met vier teams uit Waasland in België.

Het autivoetbal is bij Kolping Boys al zeven jaar een begrip en afgelopen maand hadden wij daar nog een interview over met Rob de Vries, die elke vrijdagavond samen met een groep enthousiaste vrijwilligers training geeft aan deze groep. Waar men in 2011 ooit begon met acht kinderen lopen er nu elke week zo'n 45 kinderen te trainen bij Kolping Boys.‘Wij hopen dat er ooit in deze regio nog een competitie van de grond komt, maar vooralsnog doen we het met veel plezier met deze trainingen en een aantal toernooien per jaar.’, aldus De Vries.

En een van die toernooien is dus komende zaterdag en daar kijkt een ieder naar uit. 'We hebben hier naar toe getraind en de kinderen elke vrijdag bewust gemaakt van ons toernooi. Die gasten zijn allemaal klaar om te vlammen komende zaterdag.'

De eerste wedstrijden beginnen zaterdag om 11.00 uur en rond 15.00 uur zal de prijsuitreiking zijn.
Een ieder die meer wil weten over autivoetbal bij Kolping Boys kan contact opnemen met Rob de Vries via rob@autstekend.nl