EGMOND - Inschrijven voor de MTB-strandrace Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon is weer mogelijk. De winterklassiekers op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020 staan bekend om het prachtige parcours langs de Noord-Hollandse kust, maar het strand en de duinen maken het ook zwaar. Niet voor niks hebben beide evenementen een heroïsche reputatie. Veel fietsers en hardlopers willen één keer in hun leven aan deze Egmondse evenementen hebben deelgenomen.

Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers de grootste en meest aansprekende strandrace van Nederland en daarbuiten. Strand, duinen, obstakels en winterse omstandigheden dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan! Egmond aan Zee wordt voor één dag omgebouwd tot een echt wielerdorp voor de strandrace van het jaar, met start én finish op de Boulevard Noord. In Wijk aan Zee verlaten de renners het strand en nemen zij het tegen elkaar op in het Buff Klimklassement. Daarna worden in Castricum aan Zee de technische aspecten getest en moeten de fietsers over trappen en strobalen weer richting het strand om de laatste kilometers van het 38 km lange parcours af te leggen naar de finish.

Een dag later starten maximaal 18.500 hardlopers op de Boulevard Noord aan de NN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het uitdagende parcours van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Het karakter van de wedstrijd wordt verder bepaald door de wisselende elementen. Een smal strand, storm, lage temperaturen of misschien wel een heerlijke winterzon, lopen in Egmond is altijd weer anders.

Combiklassement
Je kunt aan beide evenementen deelnemen en automatisch meedoen aan het Combiklassement. Hardlopen en fietsen over het strand en opboksen tegen de elementen is toch fantastisch! Elk jaar zijn er honderden diehards die deze uitdaging aangaan en strijden om de felbegeerde winst van dit combinatieklassement.

Inschrijving
Het inschrijfformulier van de evenementen is te vinden op www.egmondpieregmond.nl en www.nnegmondhalvemarathon.nl. De inschrijving sluit op 30 december, of eerder als de limieten behaald worden.