OUDORP - In de tweede klasse E heeft hekkensluiter Kolping Boys niet kunnen stunten tegen het hoog geklasseerde Winkel. De gasten wonnen met maar liefst 1-5 in Oudorp en door puntenverlies van koploper WSV '30 klimmen zij nu op naar een tweede plaats op een punt achterstand van De Kennemers.

Het is gemeen spannend dus bovenin want achter De Kennemers en Winkel staan nu WSV '30, SV Hillegom en Sporting '70 allen binnen drie punten van elkaar na tien gespeelde wedstrijden. Onderin blijft Kolping Boys dus op drie schamele puntjes staan na het verlies tegen Winkel.

'Het is de situatie waar we nu eenmaal in zitten', sprak trainer Reda Ayou van de thuisploeg na afloop. 'We zijn dit seizoen begonnen met een heel jong team nadat er meerdere ervaren speelsters zijn vertrokken. Als je dan ook nog met veel blessures te maken krijgt zoals vandaag dan weet je dat je het lastig gaat krijgen. De sfeer is goed en we hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld waarin we maar net verloren, maar vandaag was Winkel een maatje te groot.'

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar vanaf pakweg de 20e minuut vielen de doelpunten ineens achter elkaar. Winkel opende de score toen het schot van Maryze Borst goed gekeerd werd door Yoica Hink, maar Roos Hoogeboom op de juiste plek stond om de rebound te benutten. Drie minuten later was het echter alweer gelijk door Michelle Potter na een pass van Esther Willemse. Na de aftrap kwamen de gasten alweer snel op een voorsprong toen Noortje Verschuur van buiten de zestien uithaalde en even later was het Borst die de marge zelfs op twee bracht. Dit bleek tevens de ruststand.

Na de rust verhoogde Winkel die voorsprong direct. Nadat eerst Verschuur nog de paal had geraakt kreeg Hoogeboom een presentje van de Kolping-verdediging die ze dankbaar benutte. Winkel speelde het duel vervolgens geconcentreerd uit en kon halverwege de tweede helft nogmaals scoren via Verschuur die daarmee tevens de eindstand bepaalde.

'We hebben gedaan wat we moesten doen, en op de juiste momenten toegeslagen', sprak Winkel-trainer John Bijvoet na afloop. 'Het ging vrij gemakkelijk en wat dat betreft is Kolping Boys ook een leuke tegenstander om tegen te spelen. Vorige week tegen het eveneens laag geklasseerde Bunnik '73 liepen we tegen een muur van verdedigers op, maar deze ploeg probeert wel vooruit te voetballen.' Bijvoet roemde nog even zijn aanvoerster Madelon Swart, normaal zijn centrale verdedigster, maar nu al twee weken keepster vanwege een pinkblessure bij vaste keepster Pascha Groot. 'Madelon doet het goed, vind het leuk en volgt zelfs de keeperstraining al hoop ik natuurlijk wel dat Pascha snel weer terug is want ze zijn allemaal belangrijk voor het team.'

Komende zondag 9 december speelt Winkel thuis tegen FC Medemblik en gaat hekkensluiter Kolping Boys op bezoek bij de ploeg die voorlaatste staat, Bunnik '73.