AMSTERDAM - Kolping Boys heeft na het veroveren van de KNVB-districtsbeker ook de titel in de 1e klasse A weten op te eisen. De Oudorpers wisten op de slotdag met 1-4 te winnen van directe concurrent AGB en bekroonden zo een topseizoen in het jaar dat de club 85 jaar bestaat.

Er waren vooraf de nodige voorzorgsmaatregelen genomen nadat eerdere duels tussen de twee clubs voor wat incidenten zorgden. Dit bleek achteraf overbodig, want omdat Kolping Boys in Amsterdam oppermachtig was het snel duidelijk welke kant de titelstrijd zou opgaan. De ploeg van Rob Klanker kon zich zelfs een kleine nederlaag veroorloven, maar halverwege de eerste helft kwam men al op voorsprong en stond de thuisploeg met een man minder nadat Ercument Satar de doorgebroken Lars Rouppe van der Voort neerhaalde. Aanvoerder Amine Ouaziz toonde zich koelbloedig vanaf elf meter en nadien wist men met elf tegen tien het duel eenvoudig te controleren en helemaal nadat Rouppe van der Voort kort voor rust de tweede Oudorpse treffer maakte en El Yettefti de bal achter zijn eigen doelman gleed waardoor de gasten met een 0-3 voorsprong de rust ingingen.

In de tweede helft had Kolping Boys ook weinig te duchten van Amsterdam Gencler Birligi en de vregde was compleet toen invaller Dennis Konijn de stand op 0-4 bracht, en daar kon ook een Amsterdamse eretreffer van Koc niets aan veranderen. Na het uitreiken van de schaal ging het feest op De Nollen nog tot in de late uurtjes door en zien wij Kolping Boys komend seizoen terug in de vierde divisie.