REGIO – In de eerste klasse won AFC’34 met 3-1 van Hoofddorp. Een klasse lager verloor Alkmaarsche Boys met een minimaal verschil, terwijl SV Koedijk een ruime overwinning behaalde.

AFC’34 – SV Hoofddorp 3-1
AFC’34 behaalde tegen Hoofddorp een 3-1 overwinning. ,,We hebben terecht gewonnen. We hadden binnen tien minuten al twee grote kansen maar die gingen er niet in” zei Jethro Abram na afloop. ,,Daarna werd het een open wedstrijd. Zij kregen nog wel een kans doordat wij een slechte pas gaven in de achterhoede” vervolgde de coach.

,,In de tweede helft hebben zij eigenlijk geen kans gehad tot wij in drie minuten tijd op een 3-0 voorsprong kwamen en wat laconiek werden. Die voorsprong werd opgebouwd door treffers van Daan Hamaker, Jordan de Jong en Kobina Plange. Enkele minuten na de derde treffer scoorde Hoofddorp de 3-1. ,,Het enige jammere is dat Luc Schuffelen zijn ellepijp heeft gebroken” vertelde de coach.

Alkmaarsche Boys – West Frisia 0-1
Door een rake vrije trap van Chris Grooteman verloor Alkmaarsche Boys in eigen huis met 0-1 van subtopper West Frisia. ,,Het was een onterecht gegeven vrije trap” vond Robert Schutz. ,,Onze keeper heeft verder geen redding hoeven te verrichten”.

De nederlaag was volgens Schutz dan ook niet terecht. ,,0-0 was een terechte uitslag geweest”.

Kolping Boys – Zilvermeeuwen 7-4
Al voor rust ging Kolping Boys al comfortabel aan de leiding. Na 35 minuten stond het 6-1. Zowel Rik Klaver als Kevin Cappai vonden twee keer het net. Ook Steven Dekker en Jochim Berkhout scoorde voor de ploeg uit Oudorp. ,,In de eerste helft begonnen we weer erg scherp. We kunnen niets meer verliezen dus kunnen vrijuit spelen” zei Patrick de Vries afloop. ,,Dan is het lekker dat je eerste kans gelijk een doelpunt oplevert in de derde minuut. Zij speelde met erg veel ruimte in de rug. Onze spitsen voelde zich als een kind in de snoepwinkel en maakte daar dankbaar gebruik van” vervolgde de sluitpost, die voor rust twee tegentreffers moest incasseren.

,,In de tweede helft gingen zij meer va-banque spelen waardoor zij meer controle hadden dan in de eerste helft” vervolgde de doelman. Uiteindelijk scoorde Zilvermeeuwen nog drie keer. Jochim Berkhout bepaalde de eindstand op 7-4.

Apollo’68 – SV Koedijk 1-5
In Hensbroek won SV Koedijk met 1-5. In de eerste minuut kwam Apollo’68 via een strafschop op een 1-0 voorsprong. ,,Daarna hebben we het tempo opgeschroefd” zei Remco Reinhard die zelf de 1-1 maakte. ,,Daarna maakte Douwe Mulder een geweldige goal” vervolgde de aanvaller. Toen werd Apollo door wat opportunistisch spel een beetje gevaarlijk met een bal die van de lijn werd gehaald door Mitch Smit. ,,Het was moeilijk om te voetballen op dit veld maar op dat moment na zijn we eigenlijk niet meer in problemen geweest en hebben we het rustig uit gespeeld”. Via Kelvin Pan, Remco Reinhard en B junior Kevin van Londen liep SV Koedijk uit naar een 1-5 eindzege.

VZV – Alcmaria Victrix 1-3
Tegen hekkensluiter VZV won Alcmaria Victrix met 1-3. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar zag deze op de paal eindigen. ,,Daarna hebben wij het initiatief genomen en voor de rust de 0-1 (Sverre Bouwens) en 0-2 gemaakt (een fantastische goal van Djoi de Vries)” zei coach Peter de Groot. Na rust scoorde Djoi de Vries door een rake penalty de 0-3. ,,Een kwartier voor tijd kwamen zij terug tot 1-3” zag de coach.

Vlak voor tijd moest Peter de Groot zijn keeper vervangen. ,,Onze keeper, Indy Oostdijk, viel vlak voor tijd uit met een hersenschudding. Hij keepte vandaag een prima partij en werd vervangen door assistent trainer Patrick de Vries (48 jaar). Hij speelde zo samen met zijn zoon voor het eerst in het eerste” aldus de coach. ,,Al met al een belangrijke overwinning voor ons”.

VV Bergen – KSV 6-1
Tegen subtopper KSV won VV Bergen met 6-1. ,,Ik heb genoten van ons team. Het was een uitstekende teamprestatie met individuele mooie momenten” sprak Gerard Timmers na afloop. ,,Een smet op de wedstrijd was tien minuten voor tijd toen Daan Oldenburg uit de wedstrijd werd geschopt. Daan is nu naar het ziekenhuis”.

Met vier doelpunten nam Dennis Visscher het merendeel van de productie voor zijn rekening. Ook Stijn Vrasdonk en Noah Robles wisten het net te vinden.