GROOTEBROEK – Komende zondag reist Kolping Boys af naar het West-Friese Grootebroek. De ploeg van coach Marc de Wilde mag zich opmaken voor een uiterst zware wedstrijd.

In de kantine van Kolping Boys blikte coach Marc de Wilde terug op de start van het seizoen, “Ik ben erg tevreden over de wedstrijd tegen SVW’27, tegen Zaanlandia hebben we ons verbaast hoe effectief en goed het ging, al was het een geflatteerde overwinning”. Na twee overwinningen verloor de ploeg afgelopen weekend. “Tegen Texel’94 hebben we veel kansen gecreëerd en vier à vijf keer alleen op de keeper af, maar helaas niets benut” baalt de coach. “in drie minuten geven we het vervolgens weg. Een tegenvaller die we de dagen erna moesten verwerken”.

Terwijl de Wilde terugblikt op de eerste wedstrijden van het seizoen, komen de eerste selectiespelers aan op het complex van de Alkmaarse tweedeklasser, klaar voor de training. “Vanaf vanavond moeten we de lijn doorzetten zoals we dit altijd doen. Wij willen een stabiele tweedeklasser worden en hebben dit in een hele korte tijd gerealiseerd. We zitten elk jaar bij eerste vijf, maar nog geen prijs gepakt in deze tweede klasse” vertelt de coach.

Zoals vele clubs heeft ook Kolping Boys ambities. “Wij willen dit seizoen heel graag voor de prijzen spelen. Dat betekent dat we in de top vier, top vijf moeten eindigen. Als het niet lukt is het seizoen niet mislukt, maar dit team speelt al jaren bij elkaar en kan goed voetbal spelen” oordeelt de oefenmeester die wel van mening is dat het pas na zes of zeven wedstrijd en duidelijk is welke ploegen zullen strijden voor die bovenste plaatsen.

Vlak voor dat hij met zijn ploeg begint aan de laatste training blikt Marc de Wilde vooruit op het duel van komende zondag, “Ik schat de Zouaven bij de bovenste ploegen in. Met name vorig jaar, in de tweede seizoenshelft onder Pim Kaagman hebben zij heel goed voetbal laten zien. Ik denk dat ze die lijn dit jaar kunnen doortrekken” aldus de coach.

Kijkend naar zijn eigen spel hoopt en verwacht de Wilde dat zijn ploeg weer het eigen spel kan spelen. “Uitgaan van eigen kracht”. Tegen goed voetballende ploegen spelen wij ook goed, en Zouaven is zo’n sterk voetballende ploeg.

“Vorig jaar hebben we een schitterende wedstrijd gehad”, Ik denk dat het komende zondag een spektakel kan worden” besluit coach de Wilde.