OUDORP – Vorige week leed Kolping Boys bij directe concurrent De Zouaven de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer/coach Marc de Wilde leek afgelopen zondagmiddag die verliespartij te hebben verwerkt. In het bekertoernooi won de ploeg van FC Abcoude, 2-1.

‘Het is lekker om gelijk weer te spelen. Maar we hebben het duel tegen De Zouaven al snel kunnen loslaten’, aldus Marc de Wilde na afloop. Dat bleek ook wel in het bekerduel tegen FC Abcoude, de nummer dertien van de Tweede Klasse B.

Hulp
In het bekertreffen met Abcoude moest Kolping Boys het doen zonder de geschorsten Thijs van den Oord en Maurice Twisk. Zonder het tweetal begon Kolping Boys voortvarend. Wel had het na zeven minuten hulp nodig van de doelman van de bezoekers. Emre Bolle kon de bal wegtrappen, maar besloot het voetballend op te lossen. Dat bleek geen succes. In een situatie, vergelijkbaar met die van Indy Groothuizen tijdens FC Utrecht – ADO Den Haag, verloor Bolle de bal aan Joey Kooge die het cadeautje uitpakte en simpel kon binnen tikken. ‘De doelman zal slecht slapen’, zei De Wilde.

De openingstreffer leek Kooge vleugels te geven. ‘Hij was erg ijverig’, beaamde zijn coach. Met een dosis vechtlust en meerdere gevaarlijke voorzetten maakte hij het FC Abcoude erg lastig. Het was ook Kolping Boys dat het betere van het spel had, al leverde dit voor rust geen extra doelpunten op. De grootste kans was voor Steven Dekker, maar na een keurige voorzet kopte de middenvelder van dichtbij over. De bezoekers konden weinig uitrichten, Patrick de Vries hoefde alleen enkele ballen te vangen. Alleen op een schot van Jendro Halman moest de doelman een redding verrichten.

Te lang spannend
Ook in het tweede bedrijf had de thuisploeg de overhand. Toch wisten de gasten enkele kansen te creëren. Nadat middenvelder Menno Bosch op De Vries stuitte zorgde Dion Linger voor de gelijkmaker. De vleugelspeler kreeg de bal op rechts aangespeeld en schoot in de verre hoek raak. ‘Daarna zag je dat we gas gaven. We hielden het alleen te lang spannend’, vervolgde De Wilde.

Uiteindelijk was het invaller Jermaine Zimmerman die de trekker overhaalde. De jongeling zag eerst twee doelpogingen naast het doel eindigen, maar de term ‘drie keer is scheepsrecht’ was ditmaal van toepassing. Na een keurige steekbal van Roy Duijneveld schoof Zimmerman oog in oog met doelman Bolle beheerst raak.

De kansen om verder afstand te nemen van FC Abcoude waren er zeker, maar de kansen werden niet afgemaakt. ‘We hadden het moeten afmaken. Dat is het enige kritische punt. Maar ik ben dik tevreden.’

Kolping Boys – FC Abcoude 2-1 (1-0)
8. 1-0 Joey Kooge
63. 1-1 Dion Linger
70. 2-1 Jermaine Zimmerman

Kolping Boys: De Vries. Ouaziz, Mandjes, Koenders, Martens (Winkelaar/59). Klaver (Zimmerman/46), Dekker, Duijneveld (De Goede/80), Menu, Kooge. Cappai.

FC Abcoude: Bolle. Post, Van Kralingen, Parqui, Aaftink. Halman, Devecioglu (Beukeboom/82), Bosch (Piqué/87). Linger, Baltissen, Ibrahim.